Rödbetshummus med libachips

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Rödbetshummus med libachips

Älskar du också hummus? Här har vi låtit rödbeta sätta både smak och färg i en härligt rosa variant som blandas med yoghurt för extra krämighet. Servera med knapriga libachips som enkelt görs av färdiga libabröd som rostas i ugnen med olja, dill och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Rödbetshummus med libachips

Ingredienser

4 portioner

Libachips

2   libabröd
2 msk  olivolja
1 msk  hackad dill
1/2 tsk  flingsalt
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   liten rödbeta (à ca 50 g)
2 msk  ljus tahini
1   skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk  malen spiskummin
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja
vatten
salt

Till servering

1 dl  matyoghurt (10%)
olivolja
färsk dill

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

God!!

Tony

2022-11-08

Testa liknande recept

Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad jordärtskockshummus
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingsteak i libabröd
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsrostad morotshummus
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetshummus
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Under 15 min att tillaga