Rödbetshummus med libachips
Älskar du också hummus? Här har vi låtit rödbeta sätta både smak och färg i en härligt rosa variant som blandas med yoghurt för extra krämighet. Servera med knapriga libachips som enkelt görs av färdiga libabröd som rostas i ugnen med olja, dill och flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
Ingredienser
4 portioner
Libachips
2 libabröd
2 msk olivolja
1 msk hackad dill
1/2 tsk flingsalt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 liten rödbeta (à ca 50 g)
2 msk ljus tahini
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk malen spiskummin
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
vatten
salt
Till servering
1 dl matyoghurt (10%)
olivolja
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God!!
Tony
2022-11-08