Rödbetshummus med libachips

1
0
Rödbetshummus med libachips

Älskar du också hummus? Här har vi låtit rödbeta sätta både smak och färg i en härligt rosa variant som blandas med yoghurt för extra krämighet. Servera med knapriga libachips som enkelt görs av färdiga libabröd som rostas i ugnen med olja, dill och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Rödbetshummus med libachips

Ingredienser

4 portioner

Libachips

2 libabröd
2 msk olivolja
1 msk hackad dill
1/2 tsk flingsalt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 liten rödbeta (à ca 50 g)
2 msk ljus tahini
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk malen spiskummin
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
vatten
salt

Till servering

1 dl matyoghurt (10%)
olivolja
färsk dill

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer