Rödbetshummus med libachips

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Rödbetshummus med libachips

Älskar du också hummus? Här har vi låtit rödbeta sätta både smak och färg i en härligt rosa variant som blandas med yoghurt för extra krämighet. Servera med knapriga libachips som enkelt görs av färdiga libabröd som rostas i ugnen med olja, dill och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Rödbetshummus med libachips

Ingredienser

4 portioner

Libachips

2 libabröd
2 msk olivolja
1 msk hackad dill
1/2 tsk flingsalt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 liten rödbeta (à ca 50 g)
2 msk ljus tahini
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk malen spiskummin
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
vatten
salt

Till servering

1 dl matyoghurt (10%)
olivolja
färsk dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

God!!

Tony

2022-11-08

Testa liknande recept

Falafel med tabbouleh och hummus
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sötpotatishummus med rostad mandel
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Green goddess hummus-dipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga