Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Att fritera är inte svårt, och du behöver ingen fritös för att lyckas. Det bästa sättet att fritera pommes frites är att dubbelfritera så de blir krispiga och får fin färg.

Sofie Lundmark
Tips: Här finns alla recept på friterade maträtter

 

  • Hetta upp oljan till 160°C

    Värm mat-, raps- eller solrosolja till 160°C. Håll koll med en hushållstermometer. OBS! Ha alltid ett lock nära till hands att lägga på om det skulle börja brinna i oljan. Släck ej med vatten.

  • Lägg i potatisen

    Lägg försiktigt i en mindre mängd potatisstavar i oljan. Se till att de inte är för blöta eller att du lägger i för mycket, då kan det koka över. Låt fritera några minuter utan att de tar färg.

  • Låt rinna av

    Ta upp potatisen med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  • Fritera igen

    Höj värmen till 180°C och lägg i pommes fritesen igen. Låt fritera tills de fått lagom färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer