Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Chili cheese

Hemmagjorda, friterade ostägg i ett enkelt recept som dock kräver lite fingerfärdighet. Du formar bollarna av en deg med riven ost och jalapeño, panerar dem i panko - det frasiga asiatiska ströbrödet - och friterar dem i olja. Gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv osten fint. Skär hamburgerosten i små tärningar. Finhacka jalapeñosen. Blanda ostarna med crème fraiche, jalapeños och salt. Rulla till små ägg.
  2. Frityrsmet: Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet.
  3. Panering: Häll ut mjöl och panko på varsin flat tallrik.
  4. Rulla ostäggen först i mjölet, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem sist i panko.
  5. Fritering: Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160°C. Lägg ner några ostägg i taget i oljan med hjälp av en hålslev. Fritera tills de är gyllene, ca 45 sekunder, passa så att inte osten rinner ut. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Tänk på när du friterar att ha ett lock nära till hands.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 2 dl finriven ost
  • 8 skivor hamburgerost med cheddarsmak (8 skivor motsvarar 200 g)
  • 1/2 dl inlagd jalapeño
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
Frityrsmet
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 krm salt
Panering
  • ca 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Fritering
  • frityrolja
Lägg till i inköpslistan