Jalapeño poppers

2
0
Jalapeño poppers

Fyllda och friterade jalapeños blir ett härligt hett tilltugg eller snack, perfekt som plockmat. Jalapeñon fylls med en röra av färskost, riven ost, lime och chili och paneras sedan i ströbröd för en krispig yta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Jalapeño poppers

Ingredienser

4-6
16
gröna jalapeños
100 g
färskost
100 g
riven lagrad ost
1 krm
finrivet limeskal
1 tsk
färskpressad limejuice
1
finhackad röd chili
2 dl
vetemjöl
2 dl
mjölk
2 dl
ströbröd
ca 1 l
neutral olja till fritering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, mjölk och lagrad ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per jalapeño.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 520 KJ / 124 kCal
Fett 7 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept