Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jalapeño poppers

Fyllda och friterade jalapeños blir ett härligt hett tilltugg eller snack, perfekt som plockmat. Jalapeñon fylls med en röra av färskost, riven ost, lime och chili och paneras sedan i ströbröd för en krispig yta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett snitt genom jalapeñons ena sida, längs med hela frukten. Rensa försiktigt ut kärnor och hinnor.
  2. Blanda färskost, riven ost, limeskal och -juice och chili. Fördela oströran i chilifrukterna. Stick ev i en tand­petare i varje frukt om du vill hålla ihop dem bättre. 
  3. Vispa ihop mjöl och mjölk. Doppa frukterna i smeten och därefter i ströbröd.
  4. Hetta upp oljan till ca 180°C i en kastrull eller fritös. Fritera jalapeñon tills den ”poppar” och har fått fin färg. Servera direkt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, mjölk och lagrad ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per jalapeño.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 16 gröna jalapeños
  • 100 g färskost
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 krm finrivet limeskal
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • ca 1 l neutral olja till fritering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 520 kJ / 124 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer