Hoppa till sidans innehåll

När det är sommar och riktigt varmt så finns det nästan ingenting som är godare än ett glas egengjord fläderblomssaft. Här listar vi våra 6 mest populära recept på flädersaft.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra saft-recept!

 • Fläderblomssaft

  Fläderblomssaft är för många en nostalgisk dryck från soliga dagar i barndomen. Saften är enkel att göra och allt som krävs är lite tid för vattnet att suga åt sig den härliga aromen från fläderblommorna och den syrliga citronen.

  - Fläderblomssaft

  Spara

 • Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Törstig? Här är sommarens törstsläckare – för festen, middagen eller kanske för att ta med till stranden. Bål på jordgubbar, flädersaft och rabarberlemonad. Färdigt på under kvarten!

  - Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Spara

 • Tonicbål med fläder och rabarber

  Blanda en läskande alkoholfri sommardrink i en stor glasburk med tappkran och låt gästerna förse sig själva. Med lock på burken håller sig sötsugna getingar borta. Variera med jordgubbs-, blåbärs- eller svartvinbärssaft nästa gång!

  - Tonicbål med fläder och rabarber

  Spara

 • Rabarber- och fläderdrink

  En läskande god fördrink till sommarens trädgårdsfest. Med smak av rabarber och fläder är detta en perfekt sommardrink. Servera i höga glas med is och dekorera med jordgubbar och myntablad.

  - Rabarber- och fläderdrink

  Spara

 • Bål med hallon och fläder

  Blanda en sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!

  - Bål med hallon och fläder

  Spara

 • Saft på fläder och svartvinbärsblad

  Denna saft på citron, fläder och svartvinbärsblad är svår att motstå och en härlig törstsläckare under varma sommardagar. Den behöver stå till sig några dagar men är väl värd väntan! Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

  - Saft på fläder och svartvinbärsblad

  Spara

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer