För varmt & kallt!

Välj rätt termos

Termos använder du för att hålla dryck och mat varm eller kall. Tänk varm choklad i skidbacken eller kall saft på stranden. Vi hjälper dig att välja rätt termos vid olika tillfällen!
Tips: alla våra goda recept på soppa!

Rätt termos till rätt tillfälle

Visste du att en termos­flaska håller värmen eller kylan tack vare att kärlet har två väggar, mellan vilka det finns ett vakuum. Detta förhindrar att värme överförs från innehållet i termosen till omgivningen, eller tvärtom. Fiffigt, va? Här listar vi vilken termos som passar bäst till vad.

 • Ståltermos

  Ståltermos

  Ståltermosen är bästa alternativet för utflykten. Materialet gör den slagtålig och hänger med på alla sorters äventyr utan problem. Ståltermosar finns i olika storlekar, från lilla varm-mjölk-till-kaffet-termosen på 0,25 l till rejäla på över litern.

 • Stålflaska

  Stålflaska

  När stilfaktorn är viktig. Den här snyggingen bevarar både varm och kall dryck på ett utmärkt sätt och finns i flera olika färger.

 • Pumptermos

  Pumptermos

  Även pumptermosen är oftast av glas invändigt och denna stora termos är inget man tar med sig ut på picknicken. Nej, den gör sig bäst hemma på buffébordet eller på det stora kaffekalaset.

 • Mattermos

  Mattermos

  Mattermosen är perfekt för varm mat på utflykten. Den har en större öppning så du enkelt kan fiska upp en varmkorv eller hälla upp het chili i kåsan. Funkar så klart till drycker också, många mattermosar har stegvisa öppningar, liten för vätska och större för fastare innehåll.

 • Termoskanna

  Termoskanna

  I termoskannor är oftast det värmeisolerande höljet av glas, vilket gör dem ömtåligare än ståltermosar. En termoskanna är därför främst tänkt att ha hemma. De är ofta snygga i designen och toppen att ställa fram på fikabordet och servera ur.

 • Termosmugg

  Termosmugg

  Termosmuggen är perfekt för en person när man är på språng. Att få med sig sitt eget gokaffe på bussen eller varför inte en kall smoothie en varm sommardag? Termosmuggar finns i massa olika färger och former och kan också bli en snygg accessoar.

TIPS

Ta hand om din termos

 • Undvik att diska din termos i maskin. Dels så kan ytbeläggningen bli missfärgad och dels släpper termosens lilla öppning inte in tillräckligt med vatten och din termos blir inte ordentligt ren.
 • Dålig lukt eller avlagringar? Lätt fixat! Häll lite bakpulver eller bikarbonat i termosen och slå på hett vatten. Låt det verka över natten och termosen blir som ny igen.
 • Ta loss gummipackningen och rengör den separat ibland.

Artiklar (1550)

Minska svinnet!

Hållbara kaffetips

Ta vara på kaffeslatten och sumpen för att minska svinnet - baka, gör scrub eller frys in!

May the Coffee be with you!

Vilken kaffedrickare är du?

Vi vill vidga dina vyer och tipsar om recept som vi tror just din kaffetyp kommer gilla!

Assistans i köket!

Välj rätt köksmaskin

Köksmaskin, matberedare, elvisp och stavmixer – bra maskiner som underlättar i köket. Men vad ska man välja?