Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Bål med hallon och fläder

Blanda en sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa samtliga ingredienser med 5 dl av tonicvattnet (för 10 portioner). Häll upp i en stor kanna och ställ i kylen eller frysen.
  2. Vid servering: Fyll kannan med isbitar och resterande tonic water.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g frysta hallon (helst svenska)
  • finrivet skal och färskpressad juice av 2 lime
  • 2 dl konc flädersaft
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 11 dl tonic water
  • isbitar till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 205 kJ / 49 kCal