Bål med hallon och fläder

367
1
Bål med hallon och fläder

Blanda en sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Bål med hallon och fläder

Ingredienser

10 portioner
500 g frysta hallon (helst svenska)
finrivet skal och färskpressad juice av 2 lime
2 dl konc flädersaft
2 msk ljust muscovadosocker
11 dl tonic water
isbitar till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

367

Kommentar

Matilda

2020-03-21

Funkade även fint utan att mixas! Blandade bara alla ingredienser i en stor skål.

Näringsvärde per portion

Energi 205 KJ / 49 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 10 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden