Fläderblomssaft | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläderblomssaft

Fläderblomssaft är för många en nostalgisk dryck från soliga dagar i barndomen. Saften är enkel att göra och allt som krävs är lite tid för vattnet att suga åt sig den härliga aromen från fläderblommorna och den syrliga citronen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av.
  2. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor.
  3. Varva blomklasar och citron i en bunke.
  4. Koka upp vattnet, rör ner sockret och rör om så att det löser sig. Blanda ner citronsyran. Häll den heta sockerlagen över flädern och citronerna.
  5. Låt stå i rumstemperatur tills det svalnat, täck bunken. Låt stå i kylskåp 1 dygn.
  6. Sila upp saften i flaskor. Förvara kallt.
  7. Späd med vatten eller kolsyrat vatten vid servering.

 

För alla


Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknad på outspädd saft, per dl.

Tips

Frys gärna in saften.

Ingredienser

Portioner: ca 2 l
  • 25 stora fläderblomsklasar
  • 2 citroner
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 1/2 l socker (1 1/2 liter motsarar 1350 g)
  • 1 msk citronsyra (1 msk motsvarar ca 15 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1171 kJ / 280 kCal