Saft på fläder och svartvinbärsblad
Denna saft på citron, fläder och svartvinbärsblad är svår att motstå och en härlig törstsläckare under varma sommardagar. Den behöver stå till sig några dagar men är väl värd väntan! Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
ca 6 dl
650 g strösocker (650 g motsvarar ca 7 3/4 dl)
5 dl citronjuice (5 dl motsvarar juice från ca 10 citroner)
12 fläderblomsklasar
10 svartvinbärsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi11605 KJ / 2778 kCal
Fett0 g
Salt0.02 g
Kolhydrater680 g
Protein3 g
Kommentarer
Varför ska den här saften kokas, när man normalt inte kokar flädersaft?
Åsa
2023-06-30Hej Åsa! Det är för att förlänga hållbarheten men du kan även sila saften och frysa in den om du hellre vill det. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-24Hej Undrar om det går att göra flädersaft (koncentrat) helt, eller nästan utan socker? Hur? /heinz
Heinz
2023-06-20Hej Heinz! Det är inget vi har provat och vågar inte svara på om det blir bra. Om du testar får du gärna skriva en kommentar om hur du gjorde och hur det blev. Det är säkert flera kunder som är nyfikna på svaret. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-30Måste man värma upp den igen efter den har stått till sig?
Nina
2021-06-28Hej Nina! Ja precis när saften stått och dragit i ca 2-3 dagar i kylen så silar du den och värmer till 85°C i ca 15 min (se steg 3). Häll upp på flaskor och låt svalna så kan du njuta av din saft. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-08