Saft på fläder och svartvinbärsblad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saft på fläder och svartvinbärsblad

Denna saft på citron, fläder och svartvinbärsblad är svår att motstå och en härlig törstsläckare under varma sommardagar. Den behöver stå till sig några dagar men är väl värd väntan!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm socker och citronjuice i en kastrull under omrörning tills sockret löses upp.
  2. Skölj fläderblommor och vinbärsblad. Lägg blommorna och bladen i en bunke och slå över den varma lagen. Täck med plastfolie eller lock. Låt stå i kylen i 2–3 dagar. 
  3. Sila saften och värm sedan upp den på nytt till 85°C. Försök hålla temperaturen på 85°C i 15 minuter. 
  4. Häll upp den varma saften på steriliserade flaskor. Förvara mörkt och svalt. Oöppnad flaska håller i ca 6 månader. Öppnad flaska förvaras i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: ca 6 dl
  • 650 g strösocker (650 g motsvarar ca 7 3/4 dl)
  • 5 dl citronjuice (5 dl motsvarar juice från ca 10 citroner)
  • 12 fläderblomsklasar
  • 10 svartvinbärsblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 11605 kJ / 2778 kCal