Saft på fläder och svartvinbärsblad

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
6
Saft på fläder och svartvinbärsblad

Denna saft på citron, fläder och svartvinbärsblad är svår att motstå och en härlig törstsläckare under varma sommardagar. Den behöver stå till sig några dagar men är väl värd väntan! Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Saft på fläder och svartvinbärsblad

Ingredienser

ca 6 dl
650 g  strösocker (650 g motsvarar ca 7 3/4 dl)
5 dl  citronjuice (5 dl motsvarar juice från ca 10 citroner)
12   fläderblomsklasar
10   svartvinbärsblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Saften går bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Varför ska den här saften kokas, när man normalt inte kokar flädersaft?

Åsa

2023-06-30

Hej Åsa! Det är för att förlänga hållbarheten men du kan även sila saften och frysa in den om du hellre vill det. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-24

Hej Undrar om det går att göra flädersaft (koncentrat) helt, eller nästan utan socker? Hur? /heinz

Heinz

2023-06-20

Hej Heinz! Det är inget vi har provat och vågar inte svara på om det blir bra. Om du testar får du gärna skriva en kommentar om hur du gjorde och hur det blev. Det är säkert flera kunder som är nyfikna på svaret. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-06-30

Måste man värma upp den igen efter den har stått till sig?

Nina

2021-06-28

Hej Nina! Ja precis när saften stått och dragit i ca 2-3 dagar i kylen så silar du den och värmer till 85°C i ca 15 min (se steg 3). Häll upp på flaskor och låt svalna så kan du njuta av din saft. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-07-08

Näringsvärde per portion

Energi11605 KJ / 2778 kCal
Fett0 g
Salt0.02 g
Kolhydrater680 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläderblomssaft
Betyg 4 av 5.
516 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersnaps
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsbladssaft
Betyg 3.7 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Malins svartvinbärsbubbel
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga