Chokladmousse med blåbär, hallonpizza toppad med pistagenötter och ljuvlig chokladkaka med italiensk maräng. Här bjuder vi på höstens söta favoriter signerade konditorn Elisabeth Johansson.

Recept och styling Elisabeth Johansson Foto Susanna Blåvarg
Tips: Fler recept på goda efterrätter hittar du här!

  • Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

    Vad sägs om en len och sötsyrlig paj med citronfyllning, dekorerad med krämig grädde? Garnera med rivet citronskal och denna efterrätt blir middagens stjärna! Den glutenfria citronpajen är bakad med sötströ vilket ger färre kalorier och mindre blodsockerstegring vilket passar bättre för diabetiker.

    - Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

    Spara

  • Vaniljglass med varm cider och kolasås

    Denna snabba dessert bygger på en otrolig smaktrio – kall gräddig vaniljglass, värmd syrlig äppelcider och seg kolasås. Alla smaker och texturer man kan önska sig i en dessert! Använd färdig kolasås eller gör egen.

    - Vaniljglass med varm cider och kolasås

    Spara

  • Inkokta päron med stjärnanis

    Inkokta päron med calvados eller cognac är en elegant, vuxen och smakrik dessert. Citron, stjärnanis och kanel sätter tonen i efterrätten, som serveras bäst med fluffig lättvispad grädde och hemgjord karamellsås. Prova detta recept nästa gång du ska laga trerätters!

    - Inkokta päron med stjärnanis

    Spara

  • Chokladmousse med avokado

    Prova denna fluffiga veganska chokladmousse gjord på avokado. En supersnabb och enkel dessert som garanterat kommer att göra succé hos gästerna! Toppa med kakaonibs eller hackad choklad, blåbär och puffad quinoa eller nötter. Servera gärna tillsammans med vispad kokosgrädde!

    - Chokladmousse med avokado

    Spara

  • Chokladkaka med italiensk maräng

    En festlig tårta som sätter guldkant på vilken måltid som helst! Perfekt till nyårsmenyn eller födelsedagsmiddagen. En ljuvligt saftig chokladkladdkaka täcks med ett tjockt lager italiensk maräng som toppas med chokladglasyr och pekannötter. Italiensk maräng, till skillnad från den klassiska franska, är seg snarare än torr och behöver inte gräddas.

    - Chokladkaka med italiensk maräng

    Spara

  • Hallon- och pistagepizza med vit choklad

    En efterrättspizza som får det att vattnas i munnen. Med färdig pizzadeg går chokladpizzan supersnabbt att baka! Bara att toppa med färskost, riven vit choklad och hallon, och skjutsa in i ugnen. Toppa med pistagenötter och mynta vid servering, och glöm inte att ringla över honung!

    - Hallon- och pistagepizza med vit choklad

    Spara

  • Päronflarn med citron och mandelmassa

    Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!

    - Päronflarn med citron och mandelmassa

    Spara

  • Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa

    Spännande smaker som får komplettera och lyfta varandra ger ett nya, oväntade djup. Moussen serveras med den fräscha salsan med pistagenötter, hallon, mynta och lime.

    - Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa

    Spara