Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”
Vad sägs om en len och sötsyrlig paj med citronfyllning, dekorerad med krämig grädde? Garnera med rivet citronskal och denna efterrätt blir middagens stjärna! Den glutenfria citronpajen är bakad med sötströ vilket ger färre kalorier och mindre blodsockerstegring vilket passar bättre för diabetiker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk durramjöl eller majsstärkelse
2 msk sötströ
1 krm salt
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning
1 gelatinblad
1 1/4 dl färskpressad citronjuice
2 dl sötströ
2 dl vatten
2 msk majsstärkelse
3 äggulor
50 g rumsvarmt smör
Topping
3 dl vispgrädde
citronskal till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1330 KJ / 318 kCal
Fett29 g
Salt0.26 g
Kolhydrater6 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan man använda vanlig vetemjöl istället för mandelmjöl?
Jessica
2021-10-17Önskar fler recept både på sockerfritt och glutenfritt.
Susanne
2021-03-08Kul att se NÅGOT för diabetiker! <3
Gunnel
2021-02-23