Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
8
Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

Vad sägs om en len och sötsyrlig paj med citronfyllning, dekorerad med krämig grädde? Garnera med rivet citronskal och denna efterrätt blir middagens stjärna! Den glutenfria citronpajen är bakad med sötströ vilket ger färre kalorier och mindre blodsockerstegring vilket passar bättre för diabetiker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

4 dl  mandelmjöl
1 msk  fiberhusk
2 msk  durramjöl eller majsstärkelse
2 msk  sötströ
1 krm  salt
50 g  rumsvarmt smör
1   ägg

Fyllning

1   gelatinblad
1 1/4 dl  färskpressad citronjuice
2 dl  sötströ
2 dl  vatten
2 msk  majsstärkelse
3   äggulor
50 g  rumsvarmt smör

Topping

3 dl  vispgrädde
citronskal till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Kan man använda vanlig vetemjöl istället för mandelmjöl?

Jessica

2021-10-17

Önskar fler recept både på sockerfritt och glutenfritt.

Susanne

2021-03-08

Kul att se NÅGOT för diabetiker! <3

Gunnel

2021-02-23

Näringsvärde per portion

Energi1330 KJ / 318 kCal
Fett29 g
Salt0.26 g
Kolhydrater6 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Muffins utan ägg
Betyg 2.5 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmuffins med kokos
Betyg 2.7 av 5.
213 personer har röstat
Under 60 min att tillaga