Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

8
8
Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

Vad sägs om en len och sötsyrlig paj med citronfyllning, dekorerad med krämig grädde? Garnera med rivet citronskal och denna efterrätt blir middagens stjärna! Den glutenfria citronpajen är bakad med sötströ vilket ger färre kalorier och mindre blodsockerstegring vilket passar bättre för diabetiker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Lemon cream pie – ”Sockerfri citronpaj”

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk durramjöl eller majsstärkelse
2 msk sötströ
1 krm salt
50 g rumsvarmt smör
1 ägg

Fyllning

1 gelatinblad
1 1/4 dl färskpressad citronjuice
2 dl sötströ
2 dl vatten
2 msk majsstärkelse
3 äggulor
50 g rumsvarmt smör

Topping

3 dl vispgrädde
citronskal till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jessica

2021-10-17

Kan man använda vanlig vetemjöl istället för mandelmjöl?

Susanne

2021-03-08

Önskar fler recept både på sockerfritt och glutenfritt.

Gunnel

2021-02-23

Kul att se NÅGOT för diabetiker! <3

Näringsvärde per portion

Energi 1330 KJ / 318 kCal
Fett 29 g
Salt 0.26 g
Kolhydrater 6 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden