Vaniljglass med varm cider och kolasås
Denna snabba dessert bygger på en otrolig smaktrio – kall gräddig vaniljglass, värmd syrlig äppelcider och seg kolasås. Alla smaker och texturer man kan önska sig i en dessert! Använd färdig kolasås eller gör egen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 2 dl äppelcider
1 l vaniljglass
1 dl kolasås
För alla
Läs noga innehållet på kolasåsen.
Fri från gluten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en äggfri glass.
Fri från gluten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2591 KJ / 619 kCal
Fett30 g
Salt0.45 g
Kolhydrater77 g
Protein9 g
Kommentarer
Gör det inte
Sofia
2022-03-15Sandra tar hellre en kanelbulle (0). Hade Oskar tycker 3, Friherrinnan 3, Mike tycker 2.
Eva
2021-01-23