Chokladkaka med italiensk maräng

18
8
Chokladkaka med italiensk maräng

En festlig tårta som sätter guldkant på vilken måltid som helst! Perfekt till nyårsmenyn eller födelsedagsmiddagen. En ljuvligt saftig chokladkladdkaka täcks med ett tjockt lager italiensk maräng som toppas med chokladglasyr och pekannötter. Italiensk maräng, till skillnad från den klassiska franska, är seg snarare än torr och behöver inte gräddas.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Chokladkaka med italiensk maräng

Ingredienser

ca 12 bitar

Chokladkaka

-
smör till formen
100 g
smör
3
ägg
3 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1 tsk
vaniljsocker

Italiensk maräng

2 dl
strösocker
1 dl
vatten
3
äggvitor

Chokladglasyr

100 g
mörk choklad (70%)
1 dl
vispgrädde

Topping

2 dl
pecannötter

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Gör chokladkakan när du har lite tid över, låt den stå i frysen och ta fram till veckans fikastunder.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Ulrika

5/12/2020

Otroligt god kaka! Håll koll på ugnen så botten inte blir övergräddad vara. En fin chokladsmak gifter sig bra med den söta marängen. Vi hade lite choklad på, men kommer köra helt utan och bränn av topparna med brännare nästa gång.

Amanda

8/29/2019

Mycket god kaka som ser festlig ut. Är lite i sötaste laget så när jag gjorde den andra gången hoppade jag över chokladen ovanpå och brände istället av marängen med blåslampa och serverade med varma bär. Det blev jättegott!

You

2/9/2019

Väldigt god och elegant! Tårtbotten är lätt att göra. Fem stjärnor!

Näringsvärde per portion

Energi 1690 KJ / 404 kCal
Fett 20 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept