Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En härligt krämig cheesecake med jordgubbar och rabarber som året om sprider en smak av svensk sommar. Denna fluffiga tårta är perfekt att göra klar på festdagens morgon, eller dagen före.

Mums vad gott! Här är receptet.

 

 

Så här gör du

  • Vispa färskost, grädde och socker till en slät massa.

  • Ansa rabarbern och skär i bitar. Koka med socker till en kompott. Låt kallna.

  • Snoppa jordgubbarna och mixa dem släta.

  • Blanda jordgubbarna med färskostblandningen.

  • Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Smält dem i kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbsmeten. Blanda sedan ner i resten av jordgubbssmeten.

  • Blanda rabarbern med vaniljkräm.

  • Lägg den ena tårtbotten i en form. Häll på rabarberkrämen. Lägg på den andra tårtbotten och häll därefter på jordgubbskrämen.

  • Ställ kallt i 2-4 timmar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer