Blåbärscheesecake med mynta

17
5
Blåbärscheesecake med mynta

En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.

Skriv ut
Blåbärscheesecake med mynta

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

75 g
smör
200 g
digestivekex

Fyllning

6
gelatinblad
1 dl
outspädd blåbärssaft
2.5 dl
vispgrädde
250 g
tinade, rumstempererade blåbär
600 g
rumstempererad naturell färskost
1 tsk
vaniljsocker
1 dl
strösocker

Till servering

1
ask blåbär
1
kruka mynta

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri vispgrädde och laktosfri färskost.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Birgitta

10/29/2020

Nästa gång tänker jag blanda i lite mynta i smeten.

Redaktionen ICAse

10/30/2020

Hej Birgitta! Vore kul om du hörde av dig hur det går med myntan. Hälsningar Michelle

Mia

9/20/2020

Går det att byta ut gelatinbladen mot något vegetariskt alternativ? Vad i så fall?

Redaktionen ICAse

9/22/2020

Hej Mia! Vi har inte provbakat med något vegetariskt alternativ men det ska gå bra med t ex agar agar. Följ instruktionerna på förpackningen. Lycka till med bakningen och kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Frida

9/14/2020

Kan man låta tårtan stå i två dygn innan servering?

Redaktionen ICAse

9/15/2020

Hej Frida! Det går bra men den kan börja släppa lite vätska. Det går dock alldeles utmärkt att frysa in cheesecaken och sedan ta fram kvällen innan servering och låta cheesecaken tina upp i kylen. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1756 KJ / 420 kCal
Fett 31 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 29 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept