Blåbärscheesecake med mynta
En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.
Ingredienser
1 cheesecake
Botten
75 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
6 gelatinblad
1 dl outspädd blåbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
250 g tinade, rumstempererade blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Till servering
1 ask blåbär
1 kruka mynta
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri vispgrädde och laktosfri färskost.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1756 KJ / 420 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Kommentarer
Till Carina nedan. Agaragar är vegansk alternativ till gelatin. Hanteras lite annorlunda (ska värmas upp) och beter sig lite annorlunda. Kan bli hårdare än gelatin. Läs på och testa. Tror Ötker har det under namnet Vegetarisk gelatin. Eller nåt.
Mona
2024-07-25Hittade ingen blåbärsaft, så jag böt ut den mot jordgubbssaft och blåbären mot jordgubbar som jag finhackade och krossade. Det blev gott det med. Ska se om jag kan hitta blåbärssaft till nästa gång.
Petter
2024-04-20Kan man ersätta gelatinet med något annat? En dotter är vegan.
Carina
2022-05-26