En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.
Ingredienser
1 cheesecake
Botten
75 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
6 gelatinblad
1 dl outspädd blåbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
250 g tinade, rumstempererade blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Till servering
1 ask blåbär
1 kruka mynta
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg. Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri vispgrädde och laktosfri färskost.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.7 av 5.
4646 personer har röstat
14 st
Kommentarer
Kan man ersätta gelatinet med något annat? En dotter är vegan.
Carina
2022-05-26
Jag tar blåbärssylt och späder med en skvätt vatten istället för blåbärssaft. Funkat utmärkt och blivit succé båda gångerna jag gjort den!
Anna
2022-05-15
Undrar om botten ska gräddas i ugnen ? Eller räcker det i kylskåpet? (Har bakat vanlig cheesecake förut och i den gräddas man i ugnen)
Kommentarer
Kan man ersätta gelatinet med något annat? En dotter är vegan.
Carina
2022-05-26Jag tar blåbärssylt och späder med en skvätt vatten istället för blåbärssaft. Funkat utmärkt och blivit succé båda gångerna jag gjort den!
Anna
2022-05-15Undrar om botten ska gräddas i ugnen ? Eller räcker det i kylskåpet? (Har bakat vanlig cheesecake förut och i den gräddas man i ugnen)
Josefine
2022-03-10