Blåbärscheesecake med mynta

39
13
Blåbärscheesecake med mynta

En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.

Blåbärscheesecake med mynta

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

75 g smör
200 g digestivekex

Fyllning

6 gelatinblad
1 dl outspädd blåbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
250 g tinade, rumstempererade blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker

Till servering

1 ask blåbär
1 kruka mynta

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri vispgrädde och laktosfri färskost.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Anna

2022-05-15

Jag tar blåbärssylt och späder med en skvätt vatten istället för blåbärssaft. Funkat utmärkt och blivit succé båda gångerna jag gjort den!

Josefine

2022-03-10

Undrar om botten ska gräddas i ugnen ? Eller räcker det i kylskåpet? (Har bakat vanlig cheesecake förut och i den gräddas man i ugnen)

Siv

2021-07-29

Blåbärssoppa låter bra, men hur mycket. Antar att det är i stället för saften och blåbären. Siw

Näringsvärde per portion

Energi 1756 KJ / 420 kCal
Fett 31 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 29 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden