En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.
Ingredienser
1 cheesecake
Botten
75
g
smör
200
g
digestivekex
Fyllning
6
gelatinblad
1
dl
outspädd blåbärssaft
2 1/2
dl
vispgrädde
250
g
tinade, rumstempererade blåbär
600
g
rumstempererad naturell färskost
1
tsk
vaniljsocker
1
dl
strösocker
Till servering
1
ask blåbär
1
kruka mynta
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg. Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri vispgrädde och laktosfri färskost.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
39
13 st
Kommentarer
Anna
2022-05-15
Jag tar blåbärssylt och späder med en skvätt vatten istället för blåbärssaft. Funkat utmärkt och blivit succé båda gångerna jag gjort den!
Josefine
2022-03-10
Undrar om botten ska gräddas i ugnen ? Eller räcker det i kylskåpet? (Har bakat vanlig cheesecake förut och i den gräddas man i ugnen)
Siv
2021-07-29
Blåbärssoppa låter bra, men hur mycket. Antar att det är i stället för saften och blåbären. Siw
Kommentarer
Anna
2022-05-15Jag tar blåbärssylt och späder med en skvätt vatten istället för blåbärssaft. Funkat utmärkt och blivit succé båda gångerna jag gjort den!
Josefine
2022-03-10Undrar om botten ska gräddas i ugnen ? Eller räcker det i kylskåpet? (Har bakat vanlig cheesecake förut och i den gräddas man i ugnen)
Siv
2021-07-29Blåbärssoppa låter bra, men hur mycket. Antar att det är i stället för saften och blåbären. Siw