Blåbärscheesecake med mynta
En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.
Ingredienser
1 cheesecake
Botten
75 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
6 gelatinblad
1 dl outspädd blåbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
250 g tinade, rumstempererade blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Till servering
1 ask blåbär
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Energi1756 KJ / 420 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan man frysa in denna goda cheesecake? Hur tinas den upp i så fall?
Elisabet
2024-10-30Hej Elisabet. Det går dock alldeles utmärkt att frysa in cheesecaken och sedan ta fram kvällen innan servering och låta cheesecaken tina upp i kylen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-31Till Carina nedan. Agaragar är vegansk alternativ till gelatin. Hanteras lite annorlunda (ska värmas upp) och beter sig lite annorlunda. Kan bli hårdare än gelatin. Läs på och testa. Tror Ötker har det under namnet Vegetarisk gelatin. Eller nåt.
Mona
2024-07-25Hittade ingen blåbärsaft, så jag böt ut den mot jordgubbssaft och blåbären mot jordgubbar som jag finhackade och krossade. Det blev gott det med. Ska se om jag kan hitta blåbärssaft till nästa gång.
Petter
2024-04-20