Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Krossa cornflakesen. Blanda med hasselnötskrämen. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  2. Fyllning: Vispa färskosten fluffig. Vispa ner hasselnötskräm och smält mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner. Bred smeten till ett jämnt lager över bottnen.
  3. Topping: Strö över hackade hasselnötter. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta fram minst 20 minuter före servering.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj mjölkfri hasselnötskräm. Välj laktosfria produkter av färskost, grädde och choklad.

Näringsberäkningen är per bit.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Botten
  • 100 g cornflakes
  • 150 g hasselnötskräm
Fyllning
  • 400 g färskost
  • 200 g hasselnötskräm
  • 100 g smält mörk choklad (70%)
  • 3 dl vispgrädde
Topping
  • 1 dl hackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2318 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept