Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

74
10
Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

Ingredienser

10 bitar

Botten

100 g cornflakes
150 g hasselnötskräm

Fyllning

400 g färskost
200 g hasselnötskräm
100 g smält mörk choklad (70%)
3 dl vispgrädde

Topping

1/2 - 1 dl hackade hasselnötter

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj mjölkfri hasselnötskräm. Välj laktosfria produkter av färskost, grädde och choklad.

Näringsberäkningen är per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Stine helen

2022-12-31

Vidrig! Gör inte till en tillställning. Kastades i soporna.

Rebecca

2021-04-07

Lite besviken. Jag älskar choklad och hasselnötter men denna kaka var så mäktig och nästan kvalmig att äta. Kommer inte göra den igen.

Anna-carin

2021-02-05

Underbart god. Jag gjorde en mindre variant till nyår. Mumsigt mäktig, och den goda cornflakesbotten på den sista biten var krispig även efter frysning några veckor. På’t igen - nu med ICAs hasselnötskräm (första gången med Proteinella) - till födelsedagsfirande! Längtar redan!

Näringsvärde per portion

Energi 2318 KJ / 553 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden