Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk cheesecake

Tro det eller ej, men en klassisk cheesecake är en sån som bakas i ugn. Den här varianten kallas också New York cheesecake. God att servera tillsammans med säsongens bär och enklast att skära upp och servera kylskåpskall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Botten: Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter, för 12 port) med löstagbar kant. Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
  3. Fyllning: Rör ihop färskost med sockret till en slät smet.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  5. Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen.
  6. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften.
  7. Grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme. Servera gärna med säsongens frukt eller bär.

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och gräddfil.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Ingredienser

Portioner: 12
Botten
  • 150 g digestivekex
  • 50 g rumstempererat smör
Fyllning
  • 400 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • finrivet skal och saft av 1 st citron
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl gräddfil
Till servering
  • frukt eller bär
Lägg till i inköpslistan