Klassisk cheesecake

Tro det eller ej, men en klassisk cheesecake är en sån som bakas i ugn. Den här varianten kallas också New York cheesecake. God att servera tillsammans med säsongens bär och enklast att skära upp och servera kylskåpskall.

Ingredienser
12 portioner
Botten
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
Fyllning
400 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
4 st ägg
finrivet skal och saft av 1 st citron
3/4 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 dl gräddfil
Till servering
frukt eller bär
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går den att frysa in?
Hélpne
2024-12-26Hej Hélpne. Ja, den går att frysa in. Tina den sakta i kylen, det är det bästa. Vänliga hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-27Hej på er. Jag blev skeptisk när jag såg så många negativa kommentarer men ville inte ge upp innan jag testat eftersom jag och familjen älskar cheesecake. Den blev precis som en klassisk cheesecake ska smaka. Helt perfekt! Gjorde dock några småändringar. 1 ägg mindre och lite mindre än 0.75 dl mjöl (gjorde kakan mer saftig). Sedan bytte jag ut 0.5 dl socker mot 100g vit choklad, för mer ”chokladig” smak istället för vanlig socker. Bakade 1 timme i mitten av ugnen i 160 grader med varmluft. Blev helt perfekt. Tack ICA för receptet! Undrar förresten om de som skriver ”stabbig” tog rätt mängd mjöl.
Aneta
2024-12-22Jag har precis satt in min kaka i ugnen nu och med varmluft. Är inte det bra? Vad ska jag göra i så fall? Tacksam försnabbt svar. Elisabeth
Elisabeth
2024-11-27Hej Elisabeth! Nu kanske jag var lite sen på bollen, men det är nog ingen fara. I alla våra recept gäller över- och undervärme om vi inte skriver nåt annat. Men eftersom kakan går på 170 grader så är det inte hela världen, alla ugnar är ju ändå olika så man måste ändå hålla koll! Lycka till och hoppas du gillar den! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-27