Klassisk cheesecake
Tro det eller ej, men en klassisk cheesecake är en sån som bakas i ugn. Den här varianten kallas också New York cheesecake. God att servera tillsammans med säsongens bär och enklast att skära upp och servera kylskåpskall.
Ingredienser
12 portioner
Botten
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
Fyllning
400 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
4 st ägg
finrivet skal och saft av 1 st citron
3/4 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 dl gräddfil
Till servering
frukt eller bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har precis satt in min kaka i ugnen nu och med varmluft. Är inte det bra? Vad ska jag göra i så fall? Tacksam försnabbt svar. Elisabeth
Elisabeth
2024-11-27Hej Elisabeth! Nu kanske jag var lite sen på bollen, men det är nog ingen fara. I alla våra recept gäller över- och undervärme om vi inte skriver nåt annat. Men eftersom kakan går på 170 grader så är det inte hela världen, alla ugnar är ju ändå olika så man måste ändå hålla koll! Lycka till och hoppas du gillar den! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-27Hur högt upp i ugnen ska kakan stå?
Märta
2024-06-08Gjorde den precis istället för digestive tog jag pepparkakor super gott tycker ni alla kan testa de men tog ej med gräddfil
Sabina
2023-12-04