Klassisk cheesecake

95
16
Klassisk cheesecake

Tro det eller ej, men en klassisk cheesecake är en sån som bakas i ugn. Den här varianten kallas också New York cheesecake. God att servera tillsammans med säsongens bär och enklast att skära upp och servera kylskåpskall.

Skriv ut
Klassisk cheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

150 g
digestivekex
50 g
rumstempererat smör

Fyllning

400 g
rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 dl
strösocker
4 st
ägg
finrivet skal och saft av 1 st
citron
3/4 dl
vetemjöl
1 - 1 1/2 dl
gräddfil

Till servering

frukt eller bär

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och gräddfil.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Elin

2021-06-27

Den står just nu i ugnen. Receptet var lätt att följa. Kanske har det uppdaterats då flera kommentarer handlade om att det var svårt o ofullständig beskrivning. Har goda förhoppningar då receptet innehåller de ingredienser det gör samt att kakan ska gräddas. De frysta varianterna är ingen favorit. Att ha bär ovanpå kommer göra den toppen! Adderade även farinsocker till botten då jag tycker att bottnar generellt blir för smuliga.

Jenny

2021-05-26

Hade lika gärna kunnat äta frödinge ostkaka. Som är mycket godare! Har aldrig gjort amerikansk cheescake innan och detta var en besvikelse.

Lina

2021-04-03

Stabbig och smaklös. Rekommenderas ej!

Testa liknande recept