Cheesecake-galette med bär

5
3
Cheesecake-galette med bär

Cheesecake och galette i ett – det bästa av två världar. Krämig färskost och syrliga bär på söt pannkaka. Den här bäriga desserten tillagas i ugnen och serveras till fördel med en god glass.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Cheesecake-galette med bär

Ingredienser

10 bitar
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Fyllning

2 dl frysta blåbär
2 dl frysta björnbär
1 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
150 g färskost av cream cheese-typ
1 litet ägg
3 msk strösocker

Till servering

florsocker
vaniljglass

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, färskost och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri produkt av matfett och färskostersättning. Byt glass mot soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Näringsberäkningen är beräknad per bit, inklusive florsocker och glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Maria

2021-02-14

Pajen är underbart god men jag har problem med att fyllningen rinner ut på plåten. Så jag gör den numera i en pajform istället.

Ina

2020-12-18

Suveränt god! Som två efterrätter i en.

Anu

2017-10-20

Galet(te) gott! :-) Hade den till morgonkaffet - man blir en bättre människa av den!

Näringsvärde per portion

Energi 1327 KJ / 317 kCal
Fett 17 g
Salt 0.31 g
Kolhydrater 34 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden