Cheesecake-galette med bär
Cheesecake och galette i ett – det bästa av två världar. Krämig färskost och syrliga bär på söt pannkaka. Den här bäriga desserten tillagas i ugnen och serveras till fördel med en god glass.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
10 bitar
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Fyllning
2 dl frysta blåbär
2 dl frysta björnbär
1 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
150 g färskost av cream cheese-typ
1 litet ägg
3 msk strösocker
Till servering
florsocker
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit, inklusive florsocker och glass.
Energi1327 KJ / 317 kCal
Fett17 g
Salt0.31 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g
Kommentarer
Pajen är underbart god men jag har problem med att fyllningen rinner ut på plåten. Så jag gör den numera i en pajform istället.
Maria
2021-02-14Suveränt god! Som två efterrätter i en.
Ina
2020-12-18Galet(te) gott! :-) Hade den till morgonkaffet - man blir en bättre människa av den!
Anu
2017-10-20