Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cheesecake-galette med bär

Cheesecake och galette i ett – det bästa av två världar. Krämig färskost och syrliga bär på söt pannkaka. Den här bäriga desserten tillagas i ugnen och serveras till fördel med en god glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nyp snabbt ihop rumsvarmt smör, vetemjöl, strösocker, ägg, vaniljpulver och salt till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Blanda blåbär och frysta björnbär med strösocker och majsstärkelse.
  4. Rör ihop färskost, ägg och strösocker. Kavla ut degen till en cirkel på ett mjölat bakplåtspapper, ca 30 cm i diameter (för 10 bitar). Skjut över papperet på en plåt. Bred ut hälften av färskostkrämen över bottnen, ca 3 cm från kanten.
  5. Strö över bärblandningen och ringla sedan över resten av färskostblandningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min , eller tills den får fin färg.
  6. Till servering: Pudra öv er florsocker och servera gärna med vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, färskost och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri produkt av matfett och färskostersättning. Byt glass mot soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 2 dl frysta blåbär
  • 2 dl frysta björnbär
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 150 g färskost av cream cheese-typ
  • 1 litet ägg
  • 3 msk strösocker
Till servering
  • florsocker
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!