Om du saknar ströbröd hemma så spelar det faktiskt ingen som helst roll. Det finns en massa bra alternativ du kan ströa formen med.

Elin Nordström/Elina Kantelinen

 • Kokosflingor, vetemjöl eller lite hederligt smör

  För att bröa en kakform kan du lika gärna välja kokosflingor, vetemjöl eller mandelmjöl. Du kan också klä in en tårtform (en rund eller avlång) med bakplåtspapper, pensla lite smält smör på formen så fungerar det som klister mot pappret.

 • Gör eget ströbröd

  Om du i detta nu står och håller i en limpa lika hård och frasig som en barkbit så behöver du faktiskt inte slänga den. Smula ner den i en mixer och POFF så har du egengjort ströbröd. Torka eventuellt i ugnen på låg (ca 80-100 grader) tills det blir torrt och smuligt.

 • Tänk på det här

  Kokosflingor blir lätt brända eller får mörk färg när man använder det istället för ströbröd. Smakmässigt har den minimal påverkan på slutresultatet.

 • Silviakaka

  Silviakaka

  Silviakaka är bara en av många kakor som behöver någonting i formen för att kunna släppa lätt. Vi kan till och med tänka oss att lite rostade kokosflingor i botten på den här ljuvliga kakan kan bli en perfekt match.

  - Silviakaka

  Spara