Förklädet är på, brödformen är smord och alla ingredienser står framme... Förutom sirapen för den är slut. Vad gör man då? Här tipsar vi om vad du kan använda istället för sirap när du bakar.
Det går bra att välja vilken färg (vit/ljus/mörk) på sirapen som helst. Det som kan påverkas är smaken. Den mörka smakar mest och den vita minst. Funktionen är exakt samma oavsett färg. Till brödbakning passar mörk sirap bäst för den ger en fylligare smak.
Det går bra att byta ut sirap mot honung när du ska baka exempelvis bröd, kola och småkakor. Smaken kan naturligtvis bli annorlunda än med sirap.
Glykossirap är mindre söt och ska användas till till exempel godis och glass. Glykossirap hämmar kristallisering (socker kristalliserar sig om man rör i den när den kokar. Så när man till exempel kokar kola så vill man kunna röra i smeten så man tillsätter glykos för att den inte ska kristallisera sig.
En himmelsk kladdkaka toppad med chokladmousse, kan det bli bättre? Den krämiga moussen innehåller ägg, mörk choklad, vispgrädde, smör och honung. Den ljuvliga chokladtårtan toppar du med hackade pistagenötter och maränger.
Kladdkaka med chokladmousse, maräng och pistageEtt mumsigt recept på energifyllda jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan. Du gör kakorna av bland annat banan, havregryn, kokos, linfrön, marshmallows och jordnötssmör.
Jordnötskakor med marshmallows, kokos och bananMörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.
Mörkt filmjölksbrödSka du baka men har slut på bakpulver? Här tipsar vi om vad du kan använda istället.
Det spelar faktiskt ingen roll för du kan använda andra bra grejer istället för ströbröd.
Ska du baka och upptäcker att vaniljsockret är slut? Här tipsar vi om bra alternativ!
Här tipsar vi om andra typer av mjöl du kan använda istället för vetemjölet.
Det spelar ingen roll, för du kan byta ut ströbrödet mot riven kokos, mandelmjöl och annat
Vi tipsar om bakverk du kan baka utan smör och vad du kan byta ut smöret i dina recept mot