Byta ut

Vad kan man använda istället för sirap?

Förklädet är på, brödformen är smord och alla ingredienser står framme... Förutom sirapen för den är slut. Vad gör man då? Här tipsar vi om vad du kan använda istället för sirap när du bakar.

Alternativ till sirap

  1. 1. Ljus eller mörk sirap

    Det går bra att välja vilken färg (vit/ljus/mörk) på sirapen som helst. Det som kan påverkas är smaken. Den mörka smakar mest och den vita minst. Funktionen är exakt samma oavsett färg. Till brödbakning passar mörk sirap bäst för den ger en fylligare smak.

  2. 2. Testa honung

    Det går bra att byta ut sirap mot honung när du ska baka exempelvis bröd, kola och småkakor. Smaken kan naturligtvis bli annorlunda än med sirap.

  3. 3. Tänk på det här

    Glykossirap är mindre söt och ska användas till till exempel godis och glass. Glykossirap hämmar kristallisering (socker kristalliserar sig om man rör i den när den kokar. Så när man till exempel kokar kola så vill man kunna röra i smeten så man tillsätter glykos för att den inte ska kristallisera sig.

Gottis utan sirap

Kladdkaka med chokladmousse, maräng och pistage

Kladdkaka med chokladmousse, maräng och pistage

Betyg 4 av 5.
190 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer.

En himmelsk kladdkaka toppad med chokladmousse, kan det bli bättre? Den krämiga moussen innehåller ägg, mörk choklad, vispgrädde, smör och honung. Den ljuvliga chokladtårtan toppar du med hackade pistagenötter och maränger.

Kladdkaka med chokladmousse, maräng och pistage
Jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan

Jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer.

Ett mumsigt recept på energifyllda jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan. Du gör kakorna av bland annat banan, havregryn, kokos, linfrön, marshmallows och jordnötssmör.

Jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Betyg 4.5 av 5.
335 personer har röstat
Receptet har 104 kommentarer.

Mörkt filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat formbröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, hasselnötter, aprikoser och russin.

Mörkt filmjölksbröd

Artiklar (1569)

Byta ut

Slut på vaniljsocker?

Ska du baka och upptäcker att vaniljsockret är slut? Här tipsar vi om bra alternativ!