Byta ut

Vad kan jag använda istället för kakao?

Är du ruskigt sugen på en kladdkaka men har ingen kakao hemma? Men så bra då att vi har en massa tips på vad du kan använda istället för kakao.

Byt ut kakao mot

 1. 1. Mörk choklad

  Det är ingen fara på taket om det visar sig att du inte har någon kakao hemma. Du kan lika gärna ta mörk choklad. Om du vill baka en kladdkaka eller brownies kan du tänka så här: 1 msk kakao = 1-2 rutor choklad. Men det är inte så noga. Om du älskar choklad så kan du gott lägga till lite extra.

  Tänk på det här: Om du byter ut kakao mot choklad så smält chokladen i antingen smält smör eller smält chokladen i en bunke över ett vattenbad eller i micron (viktigt att inte bränna chokladen, choklad bränns väldigt lätt). Med choklad i smeten blir konsistensen mer kompakt, och du kan behöva se över mängden mjöl i receptet.

 2. 2. Gör havrebollar istället

  Istället för chokladbollar kan du testa att göra havrebollar och då kan du byta ut kakaon mot exempelvis Oboy.

  Tänk på det här: Oboy innehåller socker. Det går att byta ut mot Oboy men konsistens och smak blir inte samma som med kakao om det är stora mängder. Till exempel kladdkaka blir sötare, naturligtvis ljusare och kan behöva längre tid i ugnen på grund av större sockermängd.

Gottiga grejer utan kakao

 1. Mintchokladtårta med after eight

  1. Mintchokladtårta med after eight

  Betyg 3.8 av 5.
  253 personer har röstat
  Receptet har 40 kommentarer.

  Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.

  Mintchokladtårta med after eight
 2. Kladdkaka med choklad

  2. Kladdkaka med choklad

  Betyg 4.3 av 5.
  82 personer har röstat
  Receptet har 27 kommentarer.

  En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.

  Kladdkaka med choklad

Artiklar (1576)

Byta ut

Slut på mjölken?

Ska du baka bullar men mjölken är slut? Då kan vi tipsa om annat att använda istället.

Byt ut

Slut på smör?

Vi tipsar om godsaker att baka utan smör, och vad du kan ersätta smöret med

Byta ut

Slut på vaniljsocker?

Ska du baka och upptäcker att vaniljsockret är slut? Här tipsar vi om bra alternativ!

Guide

Kakao

Smaken av ljuvlig choklad hela vägen från kakaoträd via kakaofrukt till kakaobönor och slutligen kakaopulver. Vi berättar allt du vill veta om kakao och tipsar om fantastiska recept med kakao!