Hoppa till sidans innehåll

Har du någonsin råkat ut för att din banan blivit så brun att du tänkt att nu måste den slängas? Du är inte ensam. Det är lätt hänt att bananen mognar fortare än vad man tänkt sig. Här kommer lite tips på vad du kan göra med dina bruna bananer och hur du förlänger hållbarheten på dem.

Annika Hallengren

Recept med bruna bananer

  • Bananplättar

    Bananplättar

    Detta är ett riktigt enkelt recept till frukost eller mellis som hela familjen kommer gilla. Mosa bananen och blanda med ägg och vanlijsocker. Stek plättarna i smör. Klart!

    - Bananplättar

    Spara

  • Banankaka

    Banankaka

    Banankaka är ett perfekt sätt att använda dina mogna bananer på. Frukten ger kakan den perfekta sötman.

    - Banankaka

    Spara

  • Bananglass

    Bananglass

    För ett nyttigt alternativ til glass. Frys in mogen skivad banan. Kör sedan i en mixer. Glassen är klar! Vill du hellre testa en variant med pecannötter och kolasås så är det här receptet riktigt smarrigt.

    - Bananglass

    Spara

  • Banansmoothie

    Banansmoothie

    Banan kan användas för att ge härlig sötma till en smoothie. Ibland behöver du inte ens tillsätta något extra socker om du använder en riktigt mogen banan. Den här varianten är superenkel och passar både till frukost och mellanmål.

    - Banansmoothie

    Spara

  • Havregrynsgröt med banan och blåbär

    Havregrynsgröt med banan och blåbär

    I det här receptet kan du smaksätta din havregrynsgröt med en halv mosad banan. Ett enkelt sätt att använda din mogna banan på.

    - Havregrynsgröt med banan och blåbär

    Spara

  • Banan- och chokladsmoothie

    Banan- och chokladsmoothie

    Väljer du ekologisk banan kan du till och med mixa ner skalet i denna krämiga smoothie med mandeldryck, kakao och jordnötssmör. Så gott!

    - Banan- och chokladsmoothie

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer