Har du någonsin råkat ut för att din banan blivit så brun att du tänkt att nu måste den slängas? Du är inte ensam. Det är lätt hänt att bananen mognar fortare än vad man tänkt sig. Här kommer lite tips på vad du kan göra med dina bruna bananer och hur du förlänger hållbarheten på dem.

Annika Hallengren

Recept med bruna bananer

 • Bananplättar

  Bananplättar

  Detta är ett riktigt enkelt recept till frukost eller mellis som hela familjen kommer gilla. Mosa bananen och blanda med ägg och vanlijsocker. Stek plättarna i smör. Klart!

  - Bananplättar

  Spara

 • Banankaka

  Banankaka

  Banankaka är ett perfekt sätt att använda dina mogna bananer på. Frukten ger kakan den perfekta sötman.

  - Banankaka

  Spara

 • Bananglass

  Bananglass

  För ett nyttigt alternativ til glass. Frys in mogen skivad banan. Kör sedan i en mixer. Glassen är klar! Vill du hellre testa en variant med pecannötter och kolasås så är det här receptet riktigt smarrigt.

  - Bananglass

  Spara

 • Banansmoothie

  Banansmoothie

  Banan kan användas för att ge härlig sötma till en smoothie. Ibland behöver du inte ens tillsätta något extra socker om du använder en riktigt mogen banan. Den här varianten är superenkel och passar både till frukost och mellanmål.

  - Banansmoothie

  Spara

 • Havregrynsgröt med banan och blåbär

  Havregrynsgröt med banan och blåbär

  I det här receptet kan du smaksätta din havregrynsgröt med en halv mosad banan. Ett enkelt sätt att använda din mogna banan på.

  - Havregrynsgröt med banan och blåbär

  Spara

 • Banan- och chokladsmoothie

  Banan- och chokladsmoothie

  Väljer du ekologisk banan kan du till och med mixa ner skalet i denna krämiga smoothie med mandeldryck, kakao och jordnötssmör. Så gott!

  - Banan- och chokladsmoothie

  Spara