Minska snackssvinnet!

Frysa in chips och andra snacks

Misstänker du att det blir över massa chips och sötsaker från festen? I så fall funkar det i många fall utmärkt att stoppa dem i frysen. Vi tipsar om sex otippade snacks du kan frysa in och plocka fram nästa gång du är sugen!

Sex otippade snacks du inte visste gick att frysa in

 1. 1. Chips

  1. Chips

  Blev det över chips från festen? I så fall kan vi glädja dig med att det funkar utmärkt att frysa in chips. Du kan äta chipsen direkt från frysen utan att först tina dem. Chipsen blir faktiskt riktigt knapriga och grymt goda efter en runda i frysen!

 2. 2. Choklad

  2. Choklad

  Ibland kan det faktiskt kännas övermäktigt att stoppa i sig all choklad. I så fall kan du lägga den överblivna chokladen i påsar och frysa in den. Då undviker du att chokladen blir torr och trist.

 3. 3. Småkakor

  3. Småkakor

  Att frysa in småkakor är väldigt enkelt och smidigt. Bäst blir det om du paketerar småkakorna i en låda eller burk med bakplåtspapper emellan varje lager. Eftersom de allra flesta småkakorna är smörbaserade håller de tre månader om de förvaras i frysen.

 4. 4. Chokladbollar

  4. Chokladbollar

  Bakat eller köpt fler chokladbollar än du mäktar med att äta upp? Lugn, att frysa in överblivna chokladbollar funkar hur bra som helst. Efter att ha varit frysta tinar chokladbollar rätt snabbt i rumstemperatur. Perfekt att plocka fram en stund innan det är fikadags alltså!

 5. 5. Nötter

  5. Nötter

  Att förvara nötter i frysen gör faktiskt att de håller mycket längre. Kylan i frysen hindrar nämligen de feta oljorna i nötterna från att härskna. Så stoppa in dina överblivna nötter i frysen där de får ett långt och nästan evigt liv.

 6. 6. Vindruvor

  6. Vindruvor

  Att frysa in vindruvor som inte går åt är ett hett tips. Så gott att plocka fram ur frysen när du vill ha ett läskande och nyttigt mellanmål!

Artiklar (1433)

Minska matsvinnet!

Går maten att frysa in?

Vi berättar vilka matvaror som går att frysa in - och hur du bäst går tillväga!

Minska matsvinnet

Bäst före datum

Ska man slänga mat som passerat bäst före-datum eller sista förbrukningsdag? Vi reder ut!

Gott och hållbart!

Baka med kaffe

Minska kaffesvinnet och baka med ditt överblivna kaffe!