Bananplättar

60
6
Bananplättar

Här kommer ett recept på smarriga bananplättar för 2 portioner. Plättarna blir klara på mindre än en kvart och du kan variera smakupplevelsen med exempelvis kokos eller kanel. Eller varför inte både och?

Skriv ut
Bananplättar

Ingredienser

2 portioner
1
banan
2
ägg
1/2 tsk
vaniljsocker
1 msk
smör

Till servering

kanel
kokos
banan
lönnsirap

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 15 minuter

Gör så här

Tips

För kokos- och bananplättar. Vänd ner 1 msk rostad kokos i smeten (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Helene

10/20/2020

Bra ! Men varför rekommendera Teflon som inte är bra för oss 🤔 Mvh Hekene

Charlotta

2/8/2020

Smeten blir ungefär som vanlig pannkakssmet i konsistensen, så det blir snarare att hälla ut en liten skvätt än att ”klicka” ut smeten. Ett tips är att göra plättarna små, så går det lättare att vända utan att de går sönder. Receptet för 2 portioner funkar kanske som mellanmål för två, men jag åt lätt upp allt på egen hand till lunch efter ett träningspass. Bytte ut vaniljsockret till lite vaniljpulver och åt med kokos, apelsinbitar och kvarg. Gott! Nästa gång kompletterar jag kanske med lite hackade nötter för att få mer crunch/tuggmotstånd.

Michelle

6/21/2018

Hej Helena! Det fattas ingen ingrediens, så du får prova att göra om igen. Hälsningar Redaktionen/Michelle

Testa liknande recept