Banana bread

Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
10-12 skivor
smör och mjöl till formen
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt0.62 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
Är det bara jag som tycker den känns ogräddad efter ha,varit inne i ugnen hela tiden+lite till?! Eller ska den vara så kanske? Aldrig bakat denna kakan nån gång förut
Christina
2025-02-12+100g hallon och 100g hakat vit bakchoklad till smeten och lite övanpå (+väldigt lite socker) blev himmelskt gott!!
Natalia
2025-01-03Superenkelt & gott, har ofta i nötter, kanel, kardemumma för att variera lite
Helen
2025-01-01