Banana bread
Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
10-12 skivor
smör och mjöl till formen
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt0.62 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
Alltid lika gott! Brukar köra nicks use like sugar istället för vanligt 🫶🏼
Cassandra
2024-10-28Testat baka detta bröd helt utan socker och även med 2dl socker som det står i receptet och det blir lika gott oavsett! Så det funkar jättebra att skippa sockret helt.
Emelie
2024-08-27Mycket gott, men det behövs inte så mycket socker som det står. Som andra har påpekat blir det sött nog av de övermogna bananerna. Dessa går även fint att frysa in i bitar och är bra även vid tining!
Alice
2024-08-17