Banana bread

Betyg 4.5 av 5.
559 personer har röstat
79
Banana bread

Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Banana bread

Ingredienser

10-12 skivor
smör och mjöl till formen
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
559 personer har röstat

Kommentarer

Alltid lika gott! Brukar köra nicks use like sugar istället för vanligt 🫶🏼

Cassandra

2024-10-28

Testat baka detta bröd helt utan socker och även med 2dl socker som det står i receptet och det blir lika gott oavsett! Så det funkar jättebra att skippa sockret helt.

Emelie

2024-08-27

Mycket gott, men det behövs inte så mycket socker som det står. Som andra har påpekat blir det sött nog av de övermogna bananerna. Dessa går även fint att frysa in i bitar och är bra även vid tining!

Alice

2024-08-17

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt0.62 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havrekaka med kardemumma
Betyg 3.2 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkaka
Betyg 2.9 av 5.
143 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Poppy seed muffins
Betyg 2.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äpple- och bananmuffins
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raw hallonsylt med chiafrön
Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga