Bild laddas
Adventsmys

En växtbaserad julbrunch

Finns det något mysigare än att bjuda in vännerna till en julbrunch en söndag i adventstid. Dessa recept passar dessutom till alla eftersom att det är växtbaserade recept. Vad sägs om vegansk risgrynsgröt eller
Tips: fler veganska brunch recept.

7 veganska recept till julbrunchen

Vad passar bättre än en julbrunch en söndag i december? Vi inspirerar med 7 goda recept att laga men även att njuta av i adventsmyset. 

 1. 1. Veganska scones

  10
  0

  Scones äts ju såklart inte bara på julen, utan är lika drömmiga året om. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med rikligt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad.

  Veganska scones
 2. 2. Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel

  9
  1
  Fullspäckad med vitaminer är denna sumo. Avokadon är mättande, den innehåller även mängder av mineraler, fibrer, vitaminer och massa andra nyttigheter. Dessutom söta björnbär och för att få fram den rätta julsmaken mixas allt till en smoothie bowl tillsammans med nötdryck, ingefära och kanel.
  Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel
 3. 3. Vegansk risgrynsgröt

  63
  8
  Risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt och går hur bra som helst att göra helt mjölkfri. I det här receptet har vi använt mandeldryck som passar fint ihop med kanel, apelsin, saffran och julens andra smaker.
  Vegansk risgrynsgröt
 4. 4. Veganska pannkakor

  5
  0
  Dessa smarriga och knapriga pannkakor gjorda på havredryck är helt mejerifria och fås veganska med chiafrön, perfekt för alla stunder! Servera med agavesirap, hackade hasselnötter och bär och frukt i säsong.
  Veganska pannkakor
 5. 5. Veganska lussebullar

  128
  16
  Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.
  Veganska lussebullar
 6. 6. Acai bowl med clementin och mandel

  10
  1
  Acai bowl har seglat högt upp på trendhimlen som frukost och mellanmål. Superbäret acai laddad med antioxidanter finns att köpa som fryst puré och mixas med frukt. Servera i skålar och toppa med clementinklyftor, chiafrön och gojibär och du har din bowl klar. En riktig fullpoängare.
  Acai bowl med clementin och mandel
 7. 7. Mjölkfri kola

  447
  1
  Här är ett recept på mjölkfri kola för dig som vill ha smaken av klassisk gräddkola - fast utan mjölk. Smöret har vi bytt ut mot mjölkfritt margarin och vispgrädden väljer du själv om du vill byta mot havremjölk, sojamjölk eller kokosmjölk. Receptet är noga utprovat och är precis så där sött, knäckigt och mjuksegt som kola ska vara.
  Mjölkfri kola