UNDER 30 MIN | Medel

Veganska pannkakor

Dessa smarriga och knapriga pannkakor gjorda på havredryck är helt mejerifria och fås veganska med chiafrön, perfekt för alla stunder! Servera med agavesirap, hackade hasselnötter och bär och frukt i säsong.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda chiafrön med havredrycken och låt svälla i ca 10 min.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i chiablandingen lite åt gången och vispa till en jämn smet.
  3. Stek pannkakorna i rapsolja, någon minut på varje sida.
  4. Till servering: Vispa grädden. Servera pannkakorna med vispad grädde, fikon, plommon, agavesirap och hackade hasselnötter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Tips

Det går bra att byta ut 3 tsk krossade chiafrön mot 1 ägg (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: ca 10 st
  • 3 tsk krossade chiafrön
  • 2 1/2 dl havredryck
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • rapsolja (till stekning)
Till servering
  • 250 ml vispbar havregrädde
  • färska fikon
  • plommon
  • agavesirap
  • hackade hasselnötter