UNDER 30 MIN | Enkel

Veganska scones

Veganska scones när de är som bäst. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med rikligt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad. Kommer uppskattas av både veganer och allätare vill vi lova!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 250°C.
  2. Klä 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper (för 8 st).
  3. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner havredryck och mararin och arbeta snabbt ihop degen.
  4. Dela degen i 8 delar (för 8 st) och rulla till portions scones och lägg på bakpappersklädd plåt. Eller dela degen i fyra lika stora delar. Kavla eller platta lätt ut varje del till en kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg två kakor på varje plåt. Skåra varje kaka korsvis med en vass kniv.
  5. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något, men servera dem varma.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Milda.

Ingredienser

Portioner: ca 8 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 3 dl havredryck
  • 1/2 dl flytande mjölkfritt margarin
Till servering
  • växtbaserad färskost
  • sylt eller marmelad