Veganska scones

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
1
Veganska scones

Veganska scones när de är som bäst. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med rikligt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad. Kommer uppskattas av både veganer och allätare vill vi lova!

Veganska scones

Ingredienser

ca 8 st
4 dl  vetemjöl
4 dl  grahamsmjöl
1 tsk  salt
1 1/2 msk  bakpulver
3 dl  havredryck
1/2 dl  flytande mjölkfritt margarin

Till servering

växtbaserad färskost
sylt eller marmelad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Milda.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Eftersom jag tycker att Ica här misslyckas lite med att leverera ett vegorecept på vanliga, hederliga scones för oss som inte vill/kan äta mejeriprodukter presenterar jag härmed de bästa vegoscones du ätit: 8 dl vetemjöl 100 g Carlshamn mjölkfritt smörgås (innehåller smörarom som gör smaken rätt) Ca 3-4 dl Havremjölk barista 1 msk bakpulver 1½ tsk salt ½ tsk socker (valfritt men blir grymt) Rör ihop det torra. Klicka ner smöret och bearbeta det med händerna tills alla klumpar är borta. Häll på havremjölken och fortsätt bearbeta tills du har en kladdig deg. Tryck ihop degen till en halvrund boll och lägg på en plåt. Doppa en gaffel i vatten och stick många hål på degens ovasida. 250 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.

David

2024-07-24

Testa liknande recept

Laktosfria scones
Betyg 2.8 av 5.
282 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska våfflor
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemgjort margarin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomtekakor med choklad
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julmuffins à la Rudolf
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga