Veganska scones
Veganska scones när de är som bäst. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med rikligt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad. Kommer uppskattas av både veganer och allätare vill vi lova!
Ingredienser
ca 8 st
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 1/2 msk bakpulver
3 dl havredryck
1/2 dl flytande mjölkfritt margarin
Till servering
växtbaserad färskost
sylt eller marmelad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack David!
Patrik
2024-08-11Eftersom jag tycker att Ica här misslyckas lite med att leverera ett vegorecept på vanliga, hederliga scones för oss som inte vill/kan äta mejeriprodukter presenterar jag härmed de bästa vegoscones du ätit: 8 dl vetemjöl 100 g Carlshamn mjölkfritt smörgås (innehåller smörarom som gör smaken rätt) Ca 3-4 dl Havremjölk barista 1 msk bakpulver 1½ tsk salt ½ tsk socker (valfritt men blir grymt) Rör ihop det torra. Klicka ner smöret och bearbeta det med händerna tills alla klumpar är borta. Häll på havremjölken och fortsätt bearbeta tills du har en kladdig deg. Tryck ihop degen till en halvrund boll och lägg på en plåt. Doppa en gaffel i vatten och stick många hål på degens ovasida. 250 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.
David
2024-07-24