Lasagne på tre sätt
Inspireras av olika former av lasagne som fungerar lika bra i matlådan som till helgens bjudning.
Att använda te som smaksättare kan lyfta både maträtter och desserter till nya höjder. Utforska hur grönt eller svart te kan ge det som ligger på tallriken allt från subtila blommiga toner till djupa, rökiga nyanser.
Här hittar du fler recept med te.
En lapsang souchong-dressing ger här en rökig twist till en klassisk cobbsallad. Lapsang souchong är ett svart te med mycket smak. Låt gärna dressingen stå och dra för att smakerna ska utvecklas.
Gör din chiapudding med hälften mandelmjölk, hälften morotsjuice, så får du en naturlig sötma och en extra boost av fina vitaminer. Krydda chiapuddingen med kardemumma, kanel och ingefära så får du en smak som påminner om indiskt chai-te. Jättegott!
Time for tea? Varför inte bjuda in till en mysig te-stund och duka fram de här vackra godbitarna. Cheesecake smaksatt med Earl Grey te, citron och blåbär. Cheesecake tar en stund att göra men kan med fördel göras dagen innan den ska serveras.
Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!
Bjud på en fräsch cheesecake med smak av grönt te och frisk mango på en krispig botten gjord av digestivekex. En riktig smakfullträff! Fullända bakverket genom att pynta cheesecaken med syrliga lingon eller röda vinbär.
Här har du en härligt grön glass med sting! Sötman i vaniljglassen och matchans beska balanserar varandra utmärkt, och ingefära lyfter smakerna såväl som tillför syra och lite hetta.
Te är en mångsidig måltidsdryck. Liksom vin passar olika tesorter till olika sorters mat. En gyllene regel är att lättare te, som grönt te, går med lättare mat och kraftigare, svart te kan lyfta smakrika och kryddiga rätter.
Till fisk, skaldjur, kyckling och lättare vegetarisk mat passar det fint med ett friskt grönt te.
Svarta, fylliga teer fungerar ofta bra till mustiga kötträtter och grytor med lamm och vilt.
Ett milt jasminte är fräscht och gott till asiatiska rätter med lite hetta. Passar även utmärkt till fiskrätter.
Citrus, ingefära och honung är smaker som framhävs av kamomillte. Men kamomillte kan också vara gott till kraftigare kötträtter och sött.
Inspireras av olika former av lasagne som fungerar lika bra i matlådan som till helgens bjudning.
Prova något av våra goda recept på varma drycker för att värma dig i vinter!
Pickles står på menyn och vi har samlat recept med de sötsyrliga delikatesserna.
Vad passar bättre en varm sommardag än ett glas svalkande hemmagjort ice tea? Dessa goda, läskande alkoholfria drinkar med söta bär, friska örter och syrlig citrus skiner ikapp med solen. Passar lika bra med svart te som rött, vitt eller grönt te.
Vad kommer bli poppis att äta 2025? Vardagskocken listar några trender.
Tomt i plånboken? Här får du tips på billiga, smakrika och enkla veckomenyer.