Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Glass med matcha och syltad ingefära

Här har du en härligt grön glass med sting! Sötman i vaniljglassen och matchans beska balanserar varandra utmärkt, och ingefära lyfter smakerna såväl som tillför syra och lite hetta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt glassen tina så att den går att bearbeta med en slev.
  2. Blanda tepulver och havredryck i en stor bunke. Vispa tills det inte finns några klumpar kvar. Skiva ingefäran tunt.
  3. Blanda först ingefäran och sen glassen med teet. Arbeta så snabbt som möjligt så att glassen inte smälter för mycket.
  4. Smaka av och häll sedan tillbaka i sin förpackning.
  5. Frys glassen minst 2 timmar.
  6. Till servering: Skopa upp glassen vid servering och garnera med vallmofrön.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Tips

Syltad ingefära finns i asiatiska matbutiker eller i vanliga matbutiker bland sylt/marmelad och konserverad frukt. Kanderad finns oftast bland torkad frukt. Om du inte får tag på det går det bra utan. Ett alt. är att smaksätta med lite finhackad färsk ingefära istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
  • 1 msk grönt matchapulver
  • 2 msk havredryck
  • 2 knölar kanderad eller syltad ingefära
Till garnering
  • blå vallmofrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 600 kJ / 151 kCal