Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Earl Grey och blåbärs-cheesecake

Time for tea? Varför inte bjuda in till en mysig te-stund och duka fram de här vackra godbitarna. Cheesecake smaksatt med Earl Grey te, citron och blåbär. Cheesecake tar en stund att göra men kan med fördel göras dagen innan den ska serveras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Placera 8 små springformar med ungefär 6-7 cm diameter på ett baktråg (för 8 st).
  2. Tvätta citronen och och finriv skalet med hjälp av ett rivjärn.
  3. Rör ihop kexsmulor, citronskal och det smälta smöret. Fördela blandningen på formarna och tryck in ordentligt i bottnarna. Kyl ordentligt medan fyllningen görs i ordning.
  4. Fyllning: Blöt gelatinet i en skål med kallt vatten tills det är mjukt, och låt det därefter rinna av. Värm under tiden 75 ml av grädden (för 8 st) tills den är varm i en liten kastrull. Tillsätt tepåsen precis innan grädden börjar koka. Låt det dra i 10 minuter innan tepåsen kastas.
  5. Tillsätt det blöta gelatinet och rör om tills det har smält (du kan ev. behöva värma grädden igen lite grand). Vispa den återstående grädden tills den är tjock. Blanda samman färskost och socker tills du får en jämn kräm. Vispa gradvis ned den te-smaksatta gelatinkrämen i färskostblandningen och häll därefter ner vispgrädden. Låt smeten tjockna till sig en stund.
  6. Tillsätt försiktigt tre fjärdedelar av blåbären ovanpå. Låt blandningen tjockna ytterligare en aning innan den fördelas mellan springformarna. Kyl i 3 timmar så att den sätter sig.
  7. Innan servering: Ta ut ostkakorna ur formarna alldeles före serveringen genom att värma formarna en aning med en varm, fuktig trasa och trycka botten försiktigt uppåt. Dekorera varje ostkaka med blåbär och en lätt sprinkling med florsocker.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

Om smeten får tjockna till sig sjunker inte blåbären lika lätt ner mot botten, utan fördelar sig jämt i hela cheesecaken.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Ingredienser

Portioner: 8
Botten
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 125 g krossade smulor av digestivekex
  • 40 g osaltat smält smör
Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 200 ml vispgrädde
  • 1 Earl Grey tepåse
  • 280 g naturell färskost
  • 100 g florsocker
  • 125 g färska blåbär (+ blåbär att dekorera med)
  • lite florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan