Cobbsallad med bacon och lapsang souchong dressing

En lapsang souchong-dressing ger här en rökig twist till en klassisk cobbsallad. Lapsang souchong är ett svart te med mycket smak. Låt gärna dressingen stå och dra för att smakerna ska utvecklas.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
4 förrättsportioner
Lapsang souchong dressing
2 tsk lapsang souchong te i lösvikt
1 msk olivolja
1 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
1 tsk äggvita
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
Cobbsallad
200 g färsk grönkål
10 färsk brysselkål
10 körsbärstomater
1 förp bacon (à 140 g)
1 avokado
ca 150 g Forme d’ambert eller annan grönmögelost
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Näringsvärdet är beräknat med hela satsen dressing.
Energi1705 KJ / 407 kCal
Fett32 g
Salt2.9 g
Kolhydrater7 g
Protein22 g
Kommentar
Upplevde det var för lite dressing, skulle föreslå dubbel sats. Smaka av med saltet, kunde varit mindre än receptet.
Agneta
2025-02-09