Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cheesecake med mango och matcha

Bjud på en fräsch cheesecake med smak av grönt te och frisk mango på en krispig botten gjord av digestivekex. En riktig smakfullträff! Fullända bakverket genom att pynta cheesecaken med syrliga lingon eller röda vinbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg kex och smör i en mixer. Mixa till en jämn deg.
  3. Tryck ut i botten på en form med avtagbara kanter (20 cm i diameter, för 12 bitar).
  4. Fyllning: Lägg yoghurtkvarg i en skål. Knäck i äggen.
  5. Häll i socker, vanilj, majsstärkelse och grädde. Rör så att allt blandas.
  6. Fördela smeten i två bunkar.
  7. Mixa mango i en mixer och blanda ner i den ena bunken.
  8. Rör i matchapulver i den andra bunken.
  9. Häll de båda smakerna i formen.
  10. Dra med en gaffel så att det blir ett mönster.
  11. Grädda kakan mitt i ugnen i 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  12. Ställ in i kylen i 30 minuter innan du skär kakan.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex (kan innehålla laktos).

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 300 g digestivekex
  • 150 g laktosfritt smör
Fyllning
  • 5 dl laktosfri yoghurtkvarg
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 3/4 dl frusen mango
  • 2 tsk matchapulver (grönt te i pulverform)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 17187 kJ / 4109 kCal