Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

Ingredienser

10 portioner
3 msk  teblad av sorten earl grey
5 dl  vispgrädde
250 g  frysta hallon
2   ägg
1 dl  strösocker
1/2 msk  vaniljpulver
4 msk  gin
1 dl  finhackade pistagenötter
2 dl  färska hallon

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Vad rekommenderar ni om man vill göra semifreddon alkoholfri?

Ulrika

2020-11-22

Hej Ulrika! Fläder och gin är ju smakkompisar så testa med koncentrerad flädersaft. Fläder passar också fint till hallon så det blir nog smarrigt. Kommentera gärna igen om du testar det! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-25

Näringsvärde per portion

Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett24 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.6 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med fläder och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gelato med pistage – italiensk pistageglass
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Marängrulle med citron och pistage
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga