Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad rekommenderar ni om man vill göra semifreddon alkoholfri?
Ulrika
2020-11-22Hej Ulrika! Fläder och gin är ju smakkompisar så testa med koncentrerad flädersaft. Fläder passar också fint till hallon så det blir nog smarrigt. Kommentera gärna igen om du testar det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-25