Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

4
1
Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch

Ingredienser

10 portioner
3 msk
teblad av sorten earl grey
5 dl
vispgrädde
250 g
frysta hallon
2
ägg
1 dl
strösocker
1/2 msk
vaniljpulver
4 msk
gin
1 dl
finhackade pistagenötter
2 dl
färska hallon

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ulrika

11/22/2020

Vad rekommenderar ni om man vill göra semifreddon alkoholfri?

Redaktionen ICAse

11/25/2020

Hej Ulrika! Fläder och gin är ju smakkompisar så testa med koncentrerad flädersaft. Fläder passar också fint till hallon så det blir nog smarrigt. Kommentera gärna igen om du testar det! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1244 KJ / 297 kCal
Fett 24 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept