De krispiga sparrisarna kan pigga upp de flesta maträtter, samtidigt som de gör gott för hälsan. Dessa fem recept tillägnar vi Sveriges alla kvinnor!
Sparris är rik på folat. Det är ett B-vitamin att lägga på minnet, särskilt om du är kvinna.
– Inför en graviditet är det jätteviktigt att få i sig tillräckligt med folat, eller folsyra som vitaminet kallas i tablettform. Folat bidrar nämligen till normal celldelning och nybildning av blodkroppar, vilket är jätteviktigt för att fostret ska utvecklas normalt, säger ICAs förra chefsdietist Christina Karlsson.
Utöver folsyra innehåller sparris gott om vitamin C, särskilt den gröna sparrisen, och mineralerna kalium och zink.
– Vitamin C är en viktig antioxidant, kalium bidrar till normalt blodtryck och zink stärker immunförsvaret.
Så passa på att äta mycket sparris nu när det är säsong! Här är fem härliga recept där sparrisen bidrar med det där lilla extra. Smaklig spis!