Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

15
1
Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Många drar sig för att laga fisk men det här är ett gott exempel på att det varken behöver vara komplicerat eller ta lång tid att göra. Gott blir det också! Torsken bakas i ugnen och serveras sedan på en bädd av tomat, kokt grön sparris och risoni och på toppen ringlas vinägrett med finstrimlad basilika.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4
portionsbitar torskfilé
-
salt och peppar
250 g
grön sparris
250 g
körsbärstomater
4
port pasta (gärna fullkorn)

Vinägrett

1/2
rödlök
1
kruka basilika
2 msk
balsamvinäger
3 msk
olivolja

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein. Kontrollera innehållet i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Alice

8/2/2020

En enkelt och god maträtt som ger lite variation på vardagsmaten.

Näringsvärde per portion

Energi 1993 KJ / 476 kCal
Fett 12 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 53 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept