Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Många drar sig för att laga fisk men det här är ett gott exempel på att det varken behöver vara komplicerat eller ta lång tid att göra. Gott blir det också! Torsken bakas i ugnen och serveras sedan på en bädd av tomat, kokt grön sparris och risoni och på toppen ringlas vinägrett med finstrimlad basilika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. Bryt av nedre delen av sparrisen. Lägg ner sparrisen i det kokande vattnet och låt koka ca 2 minuter.
  4. Dela körsbärstomaterna.
  5. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  7. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Strimla basilikan men spara några blad till garnering. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera fisken på en bädd av grönsaker och risoni, ringla över vinägretten. Garnera med basilika.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein. Kontrollera innehållet i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torskfilé
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 port pasta (gärna risoni)
Vinägrett
  • 1/2 rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1983 kJ / 474 kCal