Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika
Många drar sig för att laga fisk men det här är ett gott exempel på att det varken behöver vara komplicerat eller ta lång tid att göra. Gott blir det också! Torsken bakas i ugnen och serveras sedan på en bädd av tomat, kokt grön sparris och risoni och på toppen ringlas vinägrett med finstrimlad basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé
salt
peppar
250 g grön sparris
250 g körsbärstomater
4 port pasta (gärna fullkorn)
Vinägrett
1/2 rödlök
1 kruka basilika
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett12 g
Salt1.8 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Kommentar
En enkelt och god maträtt som ger lite variation på vardagsmaten.
Alice
2020-08-02