Primörer med salsa verde

2
2
Primörer med salsa verde

Avnjut årets första grönsaksskörd med en underbar salsa verde. Servera de lättkokta primörerna med färskt bröd, ägghalvor och den hemmagjorda mumsiga salsamixen bestående av bland annat kapris, sardeller, vitlök och gräslök.

Primörer med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
4 kronärtskockor
8 färskpotatisar
8 knippmorötter
8 gröna sparrisar
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
4 ägg
1 huvudsallat
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
4 sardeller
1/2 dl olivolja
saft av pressad citron
salt och peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera med charkuterier för ett matigare alternativ.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2009-05-25

Vi ber om ursäkt för misstaget och kommer att ersätta förrätten i vegomenyn med en annan rätt.

Åsa

2009-05-20

Men hallå! Vegomeny står det, och så är det sardeller i receptet! Snacka om bristande kunskaper om man tror att sardeller är vegetariska.

Näringsvärde per portion

Energi 2256 KJ / 539 kCal
Läs mer om näringsvärden