Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Primörer med salsa verde

Avnjut årets första grönsaksskörd med en underbar salsa verde. Servera de lättkokta primörerna med färskt bröd, ägghalvor och den hemmagjorda mumsiga salsamixen bestående av bland annat kapris, sardeller, vitlök och gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skala grönsakerna. Koka upp lättsaltat vatten. Ta bort stjälkarna från kronärtskockorna och skär dem i halvor, koka dem ca 20 minuter, potatis ca 20 minuter, morötter och haricots verts ca 5 minuter, sparris ca 2 minuter, och sockerärtor ca 1 minut. Hårdkoka äggen och skala dem och dela i halvor. 
  2. Skölj grönsakerna och låt dem rinna av. Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop. Smaksätt med citronsaft, ev. salt och peppar.
  3. Servera grönsakerna med salsa verde, ägg och och ett par brödskivor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Servera med charkuterier för ett matigare alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 8 färskpotatisar
  • 8 knippmorötter
  • 8 gröna sparrisar
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 4 ägg
  • 1 huvudsallat
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1/2 dl olivolja
  • saft av pressad citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2256 kJ / 539 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer