Primörer med salsa verde

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Primörer med salsa verde

Avnjut årets första grönsaksskörd med en underbar salsa verde. Servera de lättkokta primörerna med färskt bröd, ägghalvor och den hemmagjorda mumsiga salsamixen bestående av bland annat kapris, sardeller, vitlök och gräslök.

Primörer med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
4   kronärtskockor
8   färskpotatisar
8   knippmorötter
8   gröna sparrisar
150 g  haricots verts (bönor)
150 g  sockerärtor
4   ägg
1   huvudsallat
1   kruka gräslök
1   kruka persilja
1   vitlöksklyfta
1 msk  kapris
4   sardeller
1/2 dl  olivolja
saft av pressad citron
salt och peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera med charkuterier för ett matigare alternativ.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Vi ber om ursäkt för misstaget och kommer att ersätta förrätten i vegomenyn med en annan rätt.

Redaktionen

2009-05-25

Men hallå! Vegomeny står det, och så är det sardeller i receptet! Snacka om bristande kunskaper om man tror att sardeller är vegetariska.

Åsa

2009-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2256 KJ / 539 kCal

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salsa verde
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med brynt smör och kronärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
57 personer har röstat
Under 15 min att tillaga