Grillad röding med sparris- och zucchinisallad
Röding är en tacksam fisk att lägga på grillen. Den innehåller nyttiga fetter som gör att fisken inte torkar ut och blir torr så lätt. Investera i en grillwokpanna och den läckra sparris- och zucchinisalladen med underbar sojavinägrett går som en dans att göra.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
Sojavinägrett
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Sparris- och zucchinisallad
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 zucchini
2 rödlökar
1 dl grovhackad persilja
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Röding
4 rödingfiléer med skinn (4 filéer motsvarar ca 600 g)
olja
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2615 KJ / 625 kCal
Fett48.5 g
Salt3.55 g
Kolhydrater10.2 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och perfekt att bjuda den som vill äta lite lättare mat.
Kristina
2023-07-30Supergott
Elisabeth
2020-08-30