Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

37
0
Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

En somrig sallad som kan njutas som både en komplett rätt eller som tillbehör. Smaken från de rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost tillför ytterligare en dimension. Kan även serveras ljummen, genom att koka färsk potatis, riva Västerbottensost över och vända ner i salladen.

Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta sojabönor
2 buntar grön sparris
1/2 dl olivolja alt kallpressad rapsolja
1 citron (rivet skal och saft)
salt och peppar
2 avokado
1 påse rucola
4 msk rostade pinjenötter
100 g Västerbottensost

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.Recept och bild från Västerbottensost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1893 KJ / 452 kCal
Fett 37 g
Salt 1.17 g
Kolhydrater 9 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden