Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter
En somrig sallad som kan njutas som både en komplett rätt eller som tillbehör. Smaken från de rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost tillför ytterligare en dimension. Kan även serveras ljummen, genom att koka färsk potatis, riva Västerbottensost över och vända ner i salladen.
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta sojabönor
2 buntar grön sparris
1/2 dl olivolja alt kallpressad rapsolja
1 citron (rivet skal och saft)
salt
peppar
2 avokado
1 påse rucola
4 msk rostade pinjenötter
100 g Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1893 KJ / 452 kCal
Fett37 g
Salt1.17 g
Kolhydrater9 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer