Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

En somrig sallad som kan njutas som både en komplett rätt eller som tillbehör. Smaken från de rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost tillför ytterligare en dimension. Kan även serveras ljummen, genom att koka färsk potatis, riva Västerbottensost över och vända ner i salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina upp sojabönorna.
  2. Hyvla sparrisen på längden, spara knopparna. Droppa oljan över sparrisen och smaksätt med citron, salt och peppar.
  3. Dela avokadon, gröp ur och skär i skivor.
  4. Blanda sparris, sojabönor, ruccola och toppa med avokadoskivorna.
  5. Strö på de rostade pinjenötterna och hyvla Västerbottensost över salladen.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.

Recept och bild från Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 buntar grön sparris
  • 1/2 dl olivolja alt kallpressad rapsolja
  • 1 citron (rivet skal och saft)
  • salt och peppar
  • 2 avokado
  • 1 påse ruccola
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • 100 g Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1893 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept