Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

35
0 Klimatsmart
Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

En somrig sallad som kan njutas som både en komplett rätt eller som tillbehör. Smaken från de rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost tillför ytterligare en dimension. Kan även serveras ljummen, genom att koka färsk potatis, riva Västerbottensost över och vända ner i salladen.

Skriv ut
Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
250 g
frysta sojabönor
2
buntar grön sparris
1/2 dl
olivolja alt kallpressad rapsolja
1
citron (rivet skal och saft)
-
salt och peppar
2
avokado
1
påse rucola
4 msk
rostade pinjenötter
100 g
Västerbottensost

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.Recept och bild från Västerbottensost.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1893 KJ / 452 kCal
Fett 37 g
Salt 1.17 g
Kolhydrater 9 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept