Söndagspreppen:

Grön prepp för hela familjen

Genom Söndagspreppen lagar du en god söndagsmiddag för fyra personer och förbereder samtidigt ytterligare tre måltider. Denna gång bjuder vi på en extra grön meny som passar både stora och små. Det blir bland annat pasta med tomatsås, tomatsoppa och burrito.
Till fler söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    Söndag
    Spaghetti med tomatsås och vegofräs

    Måndag
    Tomatsoppa med parmesanfrön

    Tisdag
    Öppen burrito

    Onsdag
    Spaghettifrittata med tomatsås

Förbered det här

  • Tomatsås med vita bönor

    Tomatsås med vita bönor

    Betyg 4 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Göm vita bönor i tomatsåsen genom att mixa ner dem! Denna smakrika tomatsås med vitlök, palsternacka, selleri och örter funkar utmärkt som bas i många olika rätter, som pastasås, soppa eller gryta. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

    Tomatsås med vita bönor
  • Vegofräs

    Vegofräs

    Betyg 3.4 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Stek ihop vegofärs med lök, morot, champinjoner och kryddor och du har en god bas som kan användas till mycket, vare sig det är tacos, lasagne eller pasta med vegobolognese som står på menyn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

    Vegofräs
  • Parmesanfrön

    Parmesanfrön

    Betyg 4 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Som krispig topping till sallad, soppa eller pasta rostar vi goda fröer som solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön tillsammans med parmesan.

    Parmesanfrön
  1. Kokt spaghetti.

    1. Kokt spahetti

    till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    600 g spaghetti
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.

Laga det här

  • Spaghetti med tomatsås och vegofräs

    Spaghetti med tomatsås och vegofräs till 4 personer

    Redan färdigt
    ½ sats kokt spaghetti
    ¼ sats tomatsås med vita bönor
    ½ sats vegofräs
    1/3 sats parmesanfrön

    Gör så här
    1. Servera spaghettin med tomatsåsen och vegofräset. Toppa med parmesanfrön.

     

Tomatsoppa.

Tomatsoppa med parmesanfrön till 4 personer

Redan färdigt
½ sats tomatsås med vita bönor
1/3 sats parmesanfrön

Tillsätt
2 dl vispgrädde
½ kruka färsk basilika
salt, svartpeppar

Gör så här
1. Koka upp tomatsåsen med vispgrädden. Späd med vatten till en lagom tjock soppa. Smaka av med salt och peppar.
2. Toppa soppan med parmesanfrön och basilikablad och servera gärna med bröd.

Burrito.

Öppen burrito till 4 personer

Redan färdigt
½ sats vegofräs

Tillsätt
1 dl matvete
1 förp kokta svarta bönor ca 380 g
2 tsk malen spiskummin
1 paprika
½ gurka
1 burk majs ca 150 g
3 dl crème fraiche
1 burk salsa ca 220 g
100 g riven ost
ev inlagda jalapeños
8 tortillabröd

Gör så här
1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
2. Häll av och skölj bönorna. Värm bönorna med vegofräset i en stekpanna eller kastrull. Krydda med spiskummin och vänd ner matvetet. Späd ev med vatten.
3. Skär paprikan och gurkan i mindre bitar och lägg upp i skålar. Lägg upp majsen, crème fraichen, salsan, osten och ev jalapeños.
4. Värm tortillabröden. Servera med alla tillbehör.

Spaghettifrittata med tomatsås.

Spaghettifrittata med tomatsås till 4 personer

Redan färdigt
½ sats kokt spaghetti
¼ sats tomatsås med vita bönor
1/3 sats parmesanfrön

Tillsätt
6 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
3 msk smör
150 g riven ost, gärna lagrad
250 g broccoli
2 dl frysta gröna ärter
½ kruka färsk basilika

Gör så här
1. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Klipp spaghettin i mindre bitar och blanda ner.
2. Värm 1 msk smör i en stor stekpanna och häll i frittatasmeten. Stek 5–10 minuter på medelvärme tills den stelnat och fått fin färg. Strö över osten. Lägg en stor tallrik på frittatan och vänd försiktigt upp och ner. Skjutsa ner frittatan i stekpannan så att ostsidan kommer nedåt. Stek ytterligare ca 5 minuter.
3. Värm tomatsåsen i en kastrull. Skär hela broccolin i grova bitar och koka några minuter i saltat vatten. Låt ärterna koka med sista minuten. Häll av och blanda med resten av smöret.
4. Servera frittatan med grönsakerna, tomatsås, basilika och parmesanfrön.



 

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Artiklar (1526)

Middagstips

20 supergoda soppor

Soppa är gott, enkelt och oftast snällt mot plånboken. Dessutom är det en trevlig middag för många. Här är några favoriter!

Smart, gott och enkelt

4 goda matpajer

Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.

Söndagspreppen:

Med rostbiff och kål

Preppa för veckans måltider! I månadens meny får kålen ta plats och det bjuds på bland annat pasta med grönkålspesto, rostbiff med kålsallad och gräddstuvad pyttipanna.

Vardag

Nudelbonanza

Inspireras av våra smakrika och åh-så-goda recept med nudlar! Enklare vardag, varsågod.

En het potatis

Toppa bakpotatisen

Billig, enkel att laga och älskad av hela familjen? Bakad potatis med goda toppings!

Inspiration

Vegetarisk vardagsmat

Vi har samlat 10 otroliga veganska och vegetariska recept, perfekta till vardagen. Det blir allt från sötpotatishummus till ostig vegansk lasagne. Låt dig inspireras, laga och njut!