20 supergoda soppor
Soppa är gott, enkelt och oftast snällt mot plånboken. Dessutom är det en trevlig middag för många. Här är några favoriter!
Genom Söndagspreppen lagar du en god söndagsmiddag för fyra personer och förbereder samtidigt ytterligare tre måltider. Denna gång bjuder vi på en extra grön meny som passar både stora och små. Det blir bland annat pasta med tomatsås, tomatsoppa och burrito.
Till fler söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
Söndag
Spaghetti med tomatsås och vegofräs
Måndag
Tomatsoppa med parmesanfrön
Tisdag
Öppen burrito
Onsdag
Spaghettifrittata med tomatsås
Göm vita bönor i tomatsåsen genom att mixa ner dem! Denna smakrika tomatsås med vitlök, palsternacka, selleri och örter funkar utmärkt som bas i många olika rätter, som pastasås, soppa eller gryta. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Tomatsås med vita bönorStek ihop vegofärs med lök, morot, champinjoner och kryddor och du har en god bas som kan användas till mycket, vare sig det är tacos, lasagne eller pasta med vegobolognese som står på menyn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
VegofräsSom krispig topping till sallad, soppa eller pasta rostar vi goda fröer som solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön tillsammans med parmesan.
Parmesanfröntill 2 måltider för 4 personer
INGREDIENSER
600 g spaghetti
salt
GÖR SÅ HÄR
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Redan färdigt
½ sats kokt spaghetti
¼ sats tomatsås med vita bönor
½ sats vegofräs
1/3 sats parmesanfrön
Gör så här
1. Servera spaghettin med tomatsåsen och vegofräset. Toppa med parmesanfrön.
Redan färdigt
½ sats tomatsås med vita bönor
1/3 sats parmesanfrön
Tillsätt
2 dl vispgrädde
½ kruka färsk basilika
salt, svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp tomatsåsen med vispgrädden. Späd med vatten till en lagom tjock soppa. Smaka av med salt och peppar.
2. Toppa soppan med parmesanfrön och basilikablad och servera gärna med bröd.
Redan färdigt
½ sats vegofräs
Tillsätt
1 dl matvete
1 förp kokta svarta bönor ca 380 g
2 tsk malen spiskummin
1 paprika
½ gurka
1 burk majs ca 150 g
3 dl crème fraiche
1 burk salsa ca 220 g
100 g riven ost
ev inlagda jalapeños
8 tortillabröd
Gör så här
1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
2. Häll av och skölj bönorna. Värm bönorna med vegofräset i en stekpanna eller kastrull. Krydda med spiskummin och vänd ner matvetet. Späd ev med vatten.
3. Skär paprikan och gurkan i mindre bitar och lägg upp i skålar. Lägg upp majsen, crème fraichen, salsan, osten och ev jalapeños.
4. Värm tortillabröden. Servera med alla tillbehör.
Redan färdigt
½ sats kokt spaghetti
¼ sats tomatsås med vita bönor
1/3 sats parmesanfrön
Tillsätt
6 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
3 msk smör
150 g riven ost, gärna lagrad
250 g broccoli
2 dl frysta gröna ärter
½ kruka färsk basilika
Gör så här
1. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Klipp spaghettin i mindre bitar och blanda ner.
2. Värm 1 msk smör i en stor stekpanna och häll i frittatasmeten. Stek 5–10 minuter på medelvärme tills den stelnat och fått fin färg. Strö över osten. Lägg en stor tallrik på frittatan och vänd försiktigt upp och ner. Skjutsa ner frittatan i stekpannan så att ostsidan kommer nedåt. Stek ytterligare ca 5 minuter.
3. Värm tomatsåsen i en kastrull. Skär hela broccolin i grova bitar och koka några minuter i saltat vatten. Låt ärterna koka med sista minuten. Häll av och blanda med resten av smöret.
4. Servera frittatan med grönsakerna, tomatsås, basilika och parmesanfrön.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Soppa är gott, enkelt och oftast snällt mot plånboken. Dessutom är det en trevlig middag för många. Här är några favoriter!
Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda recept på matpaj som bevisar att pajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen.
Plocka fram sommarens bär ur frysen och använd dem i allt från milkshake till bullar!
Preppa för veckans måltider! I månadens meny får kålen ta plats och det bjuds på bland annat pasta med grönkålspesto, rostbiff med kålsallad och gräddstuvad pyttipanna.
Inspireras av våra smakrika och åh-så-goda recept med nudlar! Enklare vardag, varsågod.
Billig, enkel att laga och älskad av hela familjen? Bakad potatis med goda toppings!
Vi har samlat 10 otroliga veganska och vegetariska recept, perfekta till vardagen. Det blir allt från sötpotatishummus till ostig vegansk lasagne. Låt dig inspireras, laga och njut!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.