UNDER 30 MIN | Enkel

Parmesanfrön

Servera spaghetti med tomatsås och vegofräs, toppat med rostade parmesanfrön. Gott till vardags och uppskattat av hela familjen! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Blanda fröna och osten på en bakpappersklädd plåt.
  3. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden. Ta ut ur ugnen och blanda med salt.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 10-12
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk flingsalt