Tomatsås med vita bönor
Göm vita bönor i tomatsåsen genom att mixa ner dem! Denna smakrika tomatsås med vitlök, palsternacka, selleri och örter funkar utmärkt som bas i många olika rätter, som pastasås, soppa eller gryta. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
8-10 portioner
2 vitlöksklyftor
300 g palsternackor
2 selleristjälkar
5 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
4 burkar hela tomater (à ca 400 g)
4 dl vatten
1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
2 msk konc grönsaksfond
strösocker
salt
svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går såsen att frysa?
Camilla
2020-03-17Hej Camilla! Det går fint att frysa denna sås. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-18Skulle det inte vara gul lök också? Steka 2 vitlöksklyftor i 5 min?
Cecilia
2020-02-27Hej Cecilia! Det är bara vitlök som ska stekas i ca 5 minuter, så den blir mjuk och lite rostad så smaken kommer fram. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-28