UNDER 45 MIN | Medel

Vegofräs

Stek ihop vegofärs med lök, morot, champinjoner och kryddor och du har en god bas som kan användas till mycket, vare sig det är tacos, lasagne eller pasta med vegobolognese som står på menyn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och finhacka silverlök och vitlök. Skala morötterna och ansa champinjonerna. Riv morötterna och svampen grovt på ett rivjärn över en skärbräda. Hacka rivet lätt med en kniv.
  2. Fräs silverlöken i en stor stekpanna i olja på medelvärme ca 10 minuter tills den är mjuk.  
  3. Tillsätt färs, vitlök, morötter, champinjoner, tomatpuré, timjan och rosmarin. Fräs ytterligare några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. 

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g morötter
  • 100 g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 600 g vegofärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar