Nyttigare rabarberpaj

31
2
Nyttigare rabarberpaj

Klassisk smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar. Pajen är sötad med honung och kokossocker. Vi har valt havregryn som tillför nyttiga fibrer istället för vetemjöl och den innehåller mindre smör. Smakar som en sommardag!

Skriv ut
Nyttigare rabarberpaj

Ingredienser

8 portioner

Fyllning

500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 tsk hela kardemummakärnor
3 msk kokossocker
2 msk potatismjöl

Smuldeg

4 dl havregryn
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 msk vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Prova gärna byta ut kardemumman mot 1 msk riven färsk ingefära (för 8 bitars paj).

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Ann

2021-07-19

Oätlig

Helena

2021-05-29

För mycket frukt, lite torr och svag smak tyckte vi.

Testa liknande recept