Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nyttigare rabarberpaj

Klassisk smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar. Pajen är sötad med honung och kokossocker. Vi har valt havregryn som tillför nyttiga fibrer istället för vetemjöl och den innehåller mindre smör. Smakar som en sommardag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Fyllning: Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skär jordgubbarna i bitar. Lägg allt i en pajform, ca 26 cm i diameter. 
  3. Mortla kardemummakärnorna. Blanda dem, kokossocker och potatismjöl och strö över frukten och blanda om.
  4. Smuldeg: Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Fördela degen över fyllningen.  
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Prova gärna byta ut kardemumman mot 1 msk riven färsk ingefära (för 8 bitars paj).

Ingredienser

Portioner: 8
Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk potatismjöl
Smuldeg
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?