Nyttigare rabarberpaj

Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
2
Nyttigare rabarberpaj

Klassisk smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar. Pajen är sötad med honung och kokossocker. Vi har valt havregryn som tillför nyttiga fibrer istället för vetemjöl och den innehåller mindre smör. Smakar som en sommardag!

Nyttigare rabarberpaj

Ingredienser

8 portioner

Fyllning

500 g  rabarber
250 g  jordgubbar
1 tsk  hela kardemummakärnor
3 msk  kokossocker
2 msk  potatismjöl

Smuldeg

4 dl  havregryn
2 msk  flytande honung
1 tsk  vaniljsocker
75 g  smör
1 msk  vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Prova gärna byta ut kardemumman mot 1 msk riven färsk ingefära (för 8 bitars paj).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Oätlig

Ann

2021-07-19

För mycket frukt, lite torr och svag smak tyckte vi.

Helena

2021-05-29

Testa liknande recept

Hallonpaj med kokossocker
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pappas paj
Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.5 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärsbullar
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
Betyg 4.3 av 5.
160 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smulpaj med blåbär och hallon
Betyg 3.9 av 5.
161 personer har röstat
Under 45 min att tillaga