Overnight oats med hallon- och rabarberkompott
Overnight oats är en kall gröt som får stå över natten. I det här receptet får den krämiga gröten med havregryn och chiafrön sällskap av en hallon- och rabarberkompott och serveras med fröströssel och yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 dl havregryn
2 msk chiafrön
4 dl mjölk eller växtbaserad dryck
1/2 msk lönnsirap
Fröströssel
1 1/2 dl blandade frön (t ex pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön)
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 msk neutral olja
1 1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk flingsalt
Kompott
150 g rabarber
2 dl hallon
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
2 msk vatten
Till servering
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g
Kommentarer
Overnight gröten blev ganska blöt så nästa gång kommer jag att ha lite mer chiafrön i. Mindre salt och olja i Müslin - annars var det kanon!
Therese
2024-08-17Hur är hållbarheten på fröströssel? Kylt/rumstemp? Låter som man vill ha en burk stående :)
Cecilia
2021-09-17