Overnight oats med hallon- och rabarberkompott

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Overnight oats med hallon- och rabarberkompott

Overnight oats är en kall gröt som får stå över natten. I det här receptet får den krämiga gröten med havregryn och chiafrön sällskap av en hallon- och rabarberkompott och serveras med fröströssel och yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Overnight oats med hallon- och rabarberkompott

Ingredienser

4 portioner
2 dl havregryn
2 msk chiafrön
4 dl mjölk eller växtbaserad dryck
1/2 msk lönnsirap

Fröströssel

1 1/2 dl blandade frön (t ex pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön)
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 msk neutral olja
1 1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk flingsalt

Kompott

150 g rabarber
2 dl hallon
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
2 msk vatten

Till servering

2 dl matyoghurt (10%)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Overnight gröten blev ganska blöt så nästa gång kommer jag att ha lite mer chiafrön i. Mindre salt och olja i Müslin - annars var det kanon!

Therese

2024-08-17

Hur är hållbarheten på fröströssel? Kylt/rumstemp? Låter som man vill ha en burk stående :)

Cecilia

2021-09-17

Näringsvärde per portion

Energi1856 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Tiramisu overnight oats
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersirap
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber i huvudrollen
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiapudding med mandelmjölk
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga