Overnight oats med hallon- och rabarberkompott

3
1
Overnight oats med hallon- och rabarberkompott

Overnight oats är en kall gröt som får stå över natten. I det här receptet får den krämiga gröten med havregryn och chiafrön sällskap av en hallon- och rabarberkompott och serveras med fröströssel och yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Overnight oats med hallon- och rabarberkompott

Ingredienser

4 portioner
2 dl
havregryn
2 msk
chiafrön
4 dl
mjölk eller växtbaserad dryck
1/2 msk
lönnsirap

Fröströssel

1 1/2 dl
blandade frön (t ex pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön)
1/2 tsk
mortlad kardemumma
1 msk
neutral olja
1 1/2 msk
lönnsirap
1/2 tsk
flingsalt

Kompott

150 g
rabarber
2 dl
hallon
2 msk
strösocker
1 krm
vaniljpulver
2 msk
vatten

Till servering

2 dl
matyoghurt (10%)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och välj mjölk eller glutenfri växtbaserad dryck.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Går lika bra med frysta bär. OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Cecilia

2021-09-17

Hur är hållbarheten på fröströssel? Kylt/rumstemp? Låter som man vill ha en burk stående :)

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 444 kCal
Fett 25 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept