Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Äppelpicklad rabarber med anis

Rabarber inlagd i ättika och äppeljuice smakar försommar när den är som bäst . Den picklade rabarben med ton av anis passar fint till grillat kött och särskilt bra till fläskkött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rabarbern tunt på snedden.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, äppeljuice och anis i en kastrull. Dra av från värmen och tillsätt rabarbern. Låt svalna under lock.
  3. Häll upp i glasburk och förvara i kylskåp. Låt gärna stå ett dygn innan servering.

Näringberäkningen är på 1/2 dl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • ca 500 g rabarber
  • 1/2 dl ättika (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk konc äppeljuice
  • 1 krm hel anis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 206 kJ / 49 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer