Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingtacos

Kycklingtacos gör du enkelt genom att helt enkelt byta ut köttfärs mot kycklingfärs och krydda färsen med tacokryddmix för kyckling. Krydda kyckling med vår tacokrydda för kyckling och ta tacomiddagen till nya nivåer. Ett hett tips är att toppa med mango- och papayasalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingen i smör eller olja.
  2. Tillsätt kryddblandning och vatten. Rör om och koka utan lock i 5 minuter.
  3. Om du använder kycklingfilé, hacka den fint på en skärbräda efter stekning.
  4. Värm tacoskalen enligt anvisningarna på förpackningen och fyll med kyckling och tillbehör. Toppa med salsa.

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen och salsan. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj olja istället för smör och uteslut osten.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 500 g kycklingfärs eller kycklingfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 påse kryddmix för kycklingtacos (à 28 g)
  • 1 dl vatten
Tillbehör
  • 1 paket hårda tacoskal (à 12 st)
  • 1 finstrimlat romansalladshuvud
  • 3 tärnade tomater
  • 2 dl riven ost
  • 3 st skivad avokado
  • 1 burk mango-papayasalsa (à 230 g)
Lägg till i inköpslistan