Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Blomkålsstek till tacos

En härligt god och smakrik vegetarisk tacorätt med krispiga tacoskal och en fyllig blomkålsstek där smaker och texturer balanserar varandra perfekt. Blomkålen får smak av den söta röda paprikan, stekta löken och den umamirika tacokryddmixen. Servera blomkålssteken i varma tacoskal tillsammans med era favorittillbehör och ät er mätta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och strimla löken. Ansa, kärna ur och strimla paprikan. Stek löken och paprikan i oljan i en stekpanna tills den är mjuk.
  2. Tillsätt blomkålsris, tomatpuré, kryddmix och vatten och stek ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt.
  3. Till servering: Servera i tacoskal med dina favorit tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g blomkålsris
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk taco kryddmix
  • 2 msk vatten
  • salt
Till servering:
  • tacoskal med valfria tillbehör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer