Krämig tacopaj
En krämig tacopaj som du bara måste prova. Förgrädda ditt pajskal och stek köttfärs med tacokrydda och crème fraiche. Toppa med söta körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
Deg
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (10 %)
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk taco kryddmix
1 dl vatten
2 dl crème fraiche med paprika & chili
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 818 kCal
Fett55 g
Salt1.3 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentarer
Lös i konsistensen och för stark för familjen!
Marie
2024-10-14Kan man frysa pajen? Och hur rekommenderar ni att man tinar/värmer pajen efter frysen isåfall?
Micaela
2024-09-11Hej Micaela! Det går bra att frysa pajen. Den kanske kan bli något grynig men det funkar. Tina pajen helt i kylskåp över natten tex och värm sedan i ugn på 175 grader. Jag kan inte svara på hur lång tid det tar, det får du kolla. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-12Om jag ska göra den igen ska jag ha créme fraiche på sidan, den blev alldeles för ”kladdig”.
Åsa
2024-08-10