Fish tacos

32
2
Fish tacos

En smakrik och snabblagad fisktaco som både stora och små kommer att gilla. Krydda laxen med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar och grilla i ugnen. Servera sedan den varma laxen på tortillabröd tillsammans med krämig avokado, krispig gurka, röd tomat, majs och riven ost. Ringla över lite gräddfil och njut av kvällens middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Fish tacos

Ingredienser

4 portioner
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
340 g majskorn
2 tomater
1/2 gurka
1/2 isbergssalladshuvud
2 avokado
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl riven ost
8 tortillabröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Jennifer

2019-02-08

Supergott, en riktig favorit här hemma - särskilt hos åttaåringen! Istället för gräddfil serverar vi numera med limesås (creme fraiche med pressad lime, lite salt o peppar och en kladd flytande honung) och osten skippar vi. Topp!

Rebecka

2016-10-21

Riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3156 KJ / 754 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden