Fish tacos
En smakrik och snabblagad fisktaco som både stora och små kommer att gilla. Krydda laxen med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar och grilla i ugnen. Servera sedan den varma laxen på tortillabröd tillsammans med krämig avokado, krispig gurka, röd tomat, majs och riven ost. Ringla över lite gräddfil och njut av kvällens middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
340 g majskorn
2 tomater
1/2 gurka
1/2 isbergssalladshuvud
2 avokado
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl riven ost
8 tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3156 KJ / 754 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, en riktig favorit här hemma - särskilt hos åttaåringen! Istället för gräddfil serverar vi numera med limesås (creme fraiche med pressad lime, lite salt o peppar och en kladd flytande honung) och osten skippar vi. Topp!
Jennifer
2019-02-08Riktigt gott!
Rebecka
2016-10-21